Policija atklāj, kuras automašīnas visvairāk iecienījuši garnadži Latvijā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: RORONOR/Shutterstock

Pagājušajā gadā turpinājis samazināties automašīnu zādzību skaits, bet garnadžu iecienītākās auto markas bijušas BMW, "Toyota" un "Hyundai", liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

2017.gadā policijā reģistrētas 842, 2018.gadā - 797, 2019.gadā - 542, 2020.gadā - 600 bet 2021.gadā 305 automašīnu zādzības. Aizvadītajā gadā reģistrētas 287 zādzības, turklāt no tām 74 automašīnas nebija vecākas par desmit gadiem.

Tiek atrasti apmēram 57% no meklēšanā izsludinātajām automašīnām.

Zādzības izdarītas, izmantojot GPS iekārtas potenciālo upuru izsekošanai. Jaunu automašīnu, kuras ir aprīkotas ar "bezatslēgas" sistēmām, zādzībām izmanto specializētas elektroniskās ierīces. Piecu līdz desmit gadus vecu automašīnu zādzību izdarīšana veikta, izmantojot mehāniskus un elektroniskus speciāli noziedzīga nodarījuma īstenošanai izgatavotus vai pielāgotus rīkus.

Tāpat zādzības izdarītas, iepriekš nozogot automašīnas aizdedzes atslēgas, pārsvarā no privātmājām. Spēkrati arī nozagti brīdī, kad īpašnieki vieglprātīgi atstāja automašīnas atslēgas aizdedzē vai pat iedarbinātas automašīnas. Pārsvarā šādi rīkojušies kurjeri-ārvalstnieki.

2021.gadā garnadžu iecienītākās auto markas bijušas BMW, "Audi" un "Toyota". Savukārt pērn zagļi iecienīja BMW, "Toyota" un "Hyundai". 2021.gadā visvairāk zagtie automašīnu modeļi ir BMW trešā sērija un "X5", "Volkswagen Passat" un "Golf", kā arī "Audi 80" un "A4", savukārt pērn visvairāk zagtie automašīnu modeļi bija BMW trešā un piektā sērija un "X5", "Volkswagen Passat" un "Golf", kā arī "Audi 80", "A4", "A6".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu