Kāpēc Aleksis ir gatavs ziedot visus savus orgānus?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TV3 publicitātes

 Video producents un scenārists Aleksis Vilciņš TV3 sarunu šovā “Zilonis studijā” skaidro, kādēļ izvēlējies pēc nāves savus orgānus atdot citiem. “Pie tam vēl diezgan lielu čupu,” raidījumā saka Aleksis.

Katram rīcībspējīgam cilvēkam ir tiesības savas dzīves laikā izteikt gribu aizliegt vai atļaut izmantot savu ķermeni, audus un orgānus pēc nāves, veicot atzīmi valsts E-veselības informācijas sistēmā eveseliba.gov.lv. Vienlaikus tīmekļvietnē nodrošināta iespēja veikt atzīmi par atļauju vai aizliegumu veikt patologanatomisko izmeklēšanu un izmantot ķermeni mācību vai zinātniskiem mērķiem. Gadījumā, ja iedzīvotājs pārdomā, veikto atzīmi var mainīt jebkurā laikā.

Kā TV3 sarunu šovā “Zilonis studijā” atklāj Aleksis Vilciņš, viņš piekritis gan savu orgānu ziedošanai, “lai pēc savas nāves kādam palīdzētu”, gan arī ielicis ķeksīti, ka piekrīt pēc nāves nodot savu ķermeni zinātnei. 

"Kāpēc es to izdarīju? Nav tā, ka es tos ķekšus tikko esmu ielicis. Pirms kādiem dažiem gadiem šis temats aktualizējās, un mani tik ļoti sakaitināja tā ņemšanās ap to visu, un radās pat pretestība. Man šķiet, es gandrīz vai spītības dēļ aizgāju un saliku ķekšus," skaidro Aleksis.

Sanāk, ka viņš ar spītību glābs cilvēkus. "Vajag savu iemesliņu, vai ne? Man pat šķiet, ka savā ziņā, piemēram, asins ziedošana varētu būt pat kontroversālāks temats, jo mums tās asinis brīdī, kad mēs tās kādam atdodam, vēl vajag. Tajā brīdī, par ko ir runa ķekšu vilkšanā, man no sirds to visu vairs nevajadzēs."

Vairāk par aizraujošo tematu skaties te. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu