Aptauja: 55% iedzīvotāju nav pārbaudījuši sava Wi-Fi rūtera vecumu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Latvijā 55% iedzīvotāju atzīst, ka pēdējā gada laikā nav pievērsuši uzmanību, vai mājsaimniecībā esošais Wi-Fi rūteris nav tehnoloģiski novecojis, liecina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzēja "Bite" veiktās aptaujas dati.

Vienlaikus aptaujā noskaidrots, ka 59% iedzīvotāju pārbauda rūtera vecumu tikai tad, ja radušās kādas problēmas ar interneta savienojumu.

Kopumā aptaujas laikā katrs trešais jeb 31% aptaujāto atzina, ka pēdējā gada laikā nav pievērsuši uzmanību Wi-Fi rūtera tehniskajam stāvokli, savukārt 24% atbildēja, ka drīzāk nav. Tikmēr 14% aptaujāto atbildēja, ka regulāri pārbauda, vai rūteris ir darba kārtībā un var nodrošināt visas tam paredzētās funkcijas, 17% atbildēja - drīzāk jā. Tikmēr 13% norādīja, ka nezina, vai viņiem ir grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Aptaujā arī atklājās, ka cilvēki lielākoties pievērš uzmanību rūtera tehniskajam stāvoklim tikai tad, ja radušās problēmas ar internetu - tā atzina 59% respondentu. Tikmēr 17% aptaujāto seko līdzi rūtera tehniskajam stāvoklim un kapacitātei, saprotot, ka mainoties tehnoloģijām, vecās ierīces ir ik pa laikam jāmaina. 9% aptaujāto ir pārliecināti, ka rūteri kopumā tik bieži nav jāmaina, un 4% respondentu pārbauda rūteri, mainot dzīvesvietu. 1% aptaujāto atzina, ka to dara, ja citi paziņas vai radinieki plāno rūtera maiņu. 10% respondentu nezināja atbildi uz jautājumu vai viņiem bija grūti atbildēt uz jautājumu.

Aptauju 2023.gada februārī veica "Bite", sadarbojoties ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija". Tajā piedalījās 1008 respondenti no visas Latvijas vecumā no 18-74 gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu