Teju visā Latvijā lielie ceļi ir aizputināti, īpaši slikta situācija ir pie Rēzeknes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegputenis Rīgā
Sniegputenis Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sniega un apledojuma dēļ sestdienas vakarā visā Latvijā, izņemot Kuldīgas apkārtni, ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Foto: LVC

Īpaši slikti braukšanas apstākļi ir Rēzeknes apkārtnē uz ceļiem starp Daugavpili un Rēzekni un Jēkabpili un Rēzekni. Tur vakarā novērots zemais putenis, konkrētie ceļu posmi ir sniegoti un aizputināti.

Braukšanas apstākļu uzlabošanai visā Latvijā uz ceļiem strādā VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas tehnika.

TVNET  jau ziņoja, ka Latvijā sestdienas vakarā un naktī saglabāsies spēcīgs un brāzmains vējš, kā arī snigšana, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Ziemeļrietumu un rietumu vējš brāzmās sasniegs līdz 15 un 19 metrus sekundē, bet piekrastes rajonos - 20 līdz 23 metrus sekundē. Vēja dēļ arī izsludināts dzeltenais brīdinājums, kas ir spēkā no plkst.17 līdz 23.50.

Savukārt naktī uz svētdienu daudzviet turpinās stipri snigt - sniega segas biezums palielināsies par 5-9 centimetriem. Nakts pirmajā pusē arī puteņos. Ceļi būs slideni. Snigšanas un putināšanas laikā redzamība būs pasliktināta līdz 500-1000 metriem.

Sestdien Latvijā pūšot stipram vējam un daudzviet arī puteņojot, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz plkst.18 saņēmis astoņus izsaukumus par vēja nogāztiem kokiem vai zariem, kas radījuši bīstamas situācijas.

Pārsvarā izsaukumi saņemti no Rīgas, Pierīgas un Vidzemes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu