Tramps: talibi pārdevuši Krievijai un Ķīnai amerikāņu helikopterus (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Talibu kaujinieki pārdevuši Krievijai un Ķīnai helikopterus, kurus ASV armija atstāja karaspēka izvešanas laikā no Afganistānas. To Konservatīvās politiskās darbības konferencē paziņoja bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.

Viņš sacīja, ka Afganistānā ir palicis tik daudz ieroču un aprīkojuma, ka talibu armija kļuvusi par otro lielāko pasaulē. Daļu militārā aprīkojuma, tostarp “Apache” helikopterus, talibi pārdod, sacīja politiķis. Pēc viņa teiktā, vienu šādu helikopteru viņi pārdevuši Krievijai, bet otru Ķīnai. Tramps uzskata, ka gan Krievija, gan Ķīna šo tehniku ​​izjauks, pētīs un mēģinās kopēt.

Pēc ASV īpašā Afganistānas atjaunošanas ģenerālinspektora Džona Sopko teiktā, nesaskaņotās karaspēka izvešanas laikā Vašingtona Afganistānā atstājusi ieročus, militāro aprīkojumu un ekipējumu vismaz 7,2 miljardu dolāru vērtībā. Tas viss nonācis Afganistānas jauno varas iestāžu rīcībā.

ASV un NATO karaspēku no Afganistānas sāka izvest 2021. gada aprīlī. Līdz jūlijam 90% ārvalstu militārpersonu bija atstājuši valsti. Augustā talibi pārņēma kontroli pār Afganistānas galvaspilsētu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu