Kalnu Karabahā izceļas nāvējoša apšaude starp azerbaidžāņu karavīriem un armēņu policistiem (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kalnu Karabahā svētdien izcēlusies apšaude starp Armēnijas policiju un Azerbaidžānas karavīriem. Ir nogalinātie un ievainotie, vēsta BBC Krievijas ziņu dienests.

Katrai no pusēm ir atšķirīga versija par notikušo. Azerbaidžāna apgalvo, ka esot mēģinājuši pārbaudīt automašīnu, kurā it kā esot atradušies ieroči un munīcija, savukārt Armēnija - ka armēņu policisti parastas patruļas laikā piedzīvojuši azerbaidžāņu uzbrukumu.

Apšaude notikusi uz kalnu ceļa, kas ved no Kalnu Karabahas administratīvā centra Stepanakertas uz Armēniju. Azerbaidžāna gandrīz trīs mēnešus bloķējusi galveno ceļu, kas Kalnu Karabahu savieno ar Armēniju, novedot pie humanitārās krīzes Kalnu Karabahā.

Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka azerbaidžānu karavīri tikuši norīkoti pārbaudīt transporta līdzekļus, kas pārvietojas pa kalnu ceļu, jo Azerbaidžānai esot ienākusi informācija, ka armēņi gatavojoties pārkāpt vienošanos par uguns pārtraukšanu.

"Pretējās puses uzsāktās apšaudes rezultātā ir nogalinātie un ievainotie Azerbaidžānas Republikas Bruņoto spēku rindās," apgalvo ministrija, vēlāk norādot, ka nogalināti divi azerbaidžāņu karavīri.

Savukārt Armēnijas policija Kalnu Karabahā paziņojusi, ka Azerbaidžānas spēki esot sākuši no slēpņa apšaudīt automašīnu, kurā brauca "policijas pasu un vīzu daļas" darbinieki. Apšaudē nogalināti trīs policijas darbinieki, un vēl viens smagi savainots.

Armēnijas puse publicējusi video no incidenta vietas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu