Iedvesmojies! 17 stipru sieviešu citāti par sievietēm... (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Klāt Starptautiskā sieviešu diena - 8. marts. Lai atgādinātu šīs dienas būtību - sievietes tiesības un līdztiesības, aicinām ielūkoties pasaulslavenu sieviešu iedvesmojošos citātos...

Politiķe Hilarija Klintone

"Visām mazajām meitenēm: nekad nešaubieties, ka jūs esat vērtīgas un spēcīgas un esat pelnījušas visas izdevības un iespējas pasaulē, lai īstenotu un sasniegtu savus sapņus!"

Lielbritānijas bijusī karaliene Elizabete II

"Pasaule nav tā patīkamākā vieta. Galu galā tavi vecāki tevi pamet un neviens negrasās tevi tāpat vien aizsargāt. Tev jāiemācās pastāvēt par sevi un to, kam tici, un dažreiz, piedodiet manu valodu, "sadot pa pakaļu"."

Pakistāņu cilvēktiesību aktīviste Malāla Jūsafzaja

"Es paceļu balsi nevis tāpēc, lai kliegtu, bet gan lai kļūtu dzirdami tie, kuriem nav balss… Nav iespējams visiem gūt panākumus, ja puse no mums tiek apspiesta..."

Politiķe Margarēta Tečere

"Ja vēlaties kaut ko pateikt, jautājiet vīrietim; ja vēlaties, lai kaut kas tiek darīts, jautājiet sievietei."

Amerikas politiķe Aleksandrija Okasio-Kortesa

"Taisnīgums nozīmē pārliecināties, ka pieklājība nav tas pats, kas klusums. Bieži pats taisnīgākais, ko varat darīt, ir kratīt galdu."

Madonna

"Es esmu sarežģīta personība, ambicioza un precīzi zinu, ko gribu. Ja tas mani padara par kuci, labi!"

Žurnāliste Glorija Steinema

"Sievietes vienmēr saka: "Mēs varam darīt visu, ko var izdarīt vīrieši." Bet vīriešiem būtu jāsaka: “Mēs varam darīt visu, ko var darīt sievietes.”

Dzejniece Maja Angelou

"Man patīk redzēt, kā jauna meitene iziet ārā un satver pasauli aiz žaketes atlokiem. Dzīve ir kuce! Jums ir jāiet ārā un jāsit tai pa pakaļu!"

Dziedātāja Riana

"Sievietē, kas dominē vīrieša pasaulē, ir kaut kas tik īpašs. Tas prasa zināmu labvēlību, spēku, saprātu, bezbailību un nervus, lai prastu pateikt arī: "Nē!"

Mišela Obama

 "Nav nekādu robežu tam, ko mēs, sievietes, varam paveikt."

Rakstniece Naomi Volfa

"Mēs esam pelnījušas lūpukrāsu, ja mēs to vēlamies. Runas brīvību. Mēs esam pelnījušas būt seksuālas, vieglprātīgas un arī nopietnas. Neatkarīgi no tā, kas mums patīk. Mums ir tiesības valkāt kovboju zābakus, vadot pašu revolūciju!"

Aktrise Emma Vatsone

"Jo vairāk es runāju par feminismu, jo vairāk saprotu, ka cīņa par sieviešu tiesībām pārāk bieži ir kļuvusi par sinonīmu vīriešu naidam. Jā, ir viena lieta, ko es noteikti zinu, - tas ir jāpārtrauc!"

Aktrise Merila Strīpa

"Aizraujošākās un provokatīvākās pārmaiņas cilvēces vēsturē ir tās, ka līdztekus tehnoloģiskajai revolūcijai arī sievietes beidzot ir tajā. Mēs esam šeit un tagad!"

Politiķe, kongresmene Ilhana Omara

"Viņi nevar saprast to, ka bēgle, melnādaina sieviete, imigrante, musulmane pēkšņi parādās Kongresā, domājot, ka ir līdzvērtīga viņiem. Bet es saku: "Kā gan citādi jūs gaidījāt, ka es parādīšos?""

Aktrise Andželīna Džolija

"Visā pasaulē sievietes ceļas, uzņemas vadību, ņem likteni savās rokās un iedvesmo mūs visus! Bet daudzas sievietes un meitenes joprojām ir lielākā daļa kara upuru. Viņas ir vairāk nekā puse no visiem bēgļiem, un lielais vairums izvarošanas un citas seksuālas un ar dzimumu saistītas vardarbības upuri. Aizdomājies par to..."

Mūziķe Marī Frēdriksone

"Ja tu nebaidītos - tu dzīvotu mūžīgi. Paņem dzīves kūkas labāko gabalu!"

Aktrise, transpersona Laverne Koksa

"Domāju, ka transpersonas galvenokārt parāda, ka ikviens var definēt dzimumu "sieviete" vai "vīrietis" pēc brīvas, savas izvēles. Feminisms runā par izkāpšanu ārpus sociālajām lomām un sabiedrības gaidām par to, kas tu pats esi un kā tev vajadzētu dzīvot..."

Dīva Merilina Monroe

"Esmu egoiste, ārkārtīgi nepacietīga un bieži nedroša. Es pieļauju kļūdas. Es zaudēju kontroli, un dažreiz to ir grūti paciest. Bet, ja jūs nevarat mani izturēt, kad esmu vissliktākā, tad jūs mani neesat pelnījuši, kad esmu vislabākā."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu