Zeltiņa par pusmūža krīzi: Man tā nav beigusies! (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

"Man četrdesmitgadnieku krīze sākās 28 gados, un tā joprojām nav beigusies, bet tai ir ļoti dažādas stadijas. Nopietni. Es izmaiņas ļoti strauji sāku just 28–29 gados," sarunu šovā “Zilonis studijā” stāsta aktrise, uzņēmēja Agnese Zeltiņa.

Kā tās izpaudās? "Lielie jautājumi: kas es esmu, vai es eju pareizo ceļu, vai es esmu tur, kur man jābūt, cik es esmu izdarījusi, ko ar to visu darīt un kā virzīties tālāk," skaidro aktrise.

Vienlaikus Zeltiņa prāto, kā pret pusmūža krīzi attiecas vīrieši: "Sieviete nevar vīrietim uzspiest kaut kādas zināšanas un pateikt: tev jānodarbojas ar pašizaugsmi, tad tu sapratīsi, ka tev tuvojas krīze, un mums būs vieglāk to pārvarēt. Bet sieviete ar savu piemēru blakus var palīdzēt un to situāciju padarīt maigāku.

Bet es domāju, ka vīriešiem ir tā lieta, ka viņi saprot – gan fizioloģiski, gan arī mentāli, ka ar viņiem notiek izmaiņas, bet viņi vēl joprojām dzīvo savā ego čaulā

un viņiem ir kauns atzīties, jo ar večiem tā kā kauns par to runāt, varbūt viņiem ir tāpat, bet man negribas atklāt kaut kādu vājumu."

Sievietes, kuras piemeklējusi pusmūža krīze, Agneses prāt,  rīkojas dažādi, un nevajag ļauties stereotipiem. “Sievietes izdomā visādas aizraušanās, dažām uznāk jaunas atklāsmes, rodas jauni hobiji, dažas grib skriet pakaļ aizejošajai jaunībai un uznāk otrā jaunība, pēkšņi svārki kļūst īsāki un nepatīk visas, kuras ir divreiz jaunākas, tas ir liels risks kļūt smieklīgai,” spriež Zeltiņa.

Aktrise stāsta, ka kopš 20 gadiem viņas dzīve bija vērsta uz karjeru. “Es 42 gados sāku savu biznesu, bet

vienā brīdī es sapratu, ka skriešana ar 220 kilometriem stundā mani ne pie kā neved. Tad es “iegāju sevī” un tik drīz neatgriezos.

Es sāku meklēt atbildes sevī, sapratu, ka man jāiemācās sevi nomierināt, un sāku skatīties sevī. Es sāku meklēt sevi un atradu tur ļoti daudz ko, jo jautājumu bija ļoti daudz,” stāsta Zeltiņa.

Pilno raidījumu var noskatīties šeit.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu