Rīgā norisināsies Jauniešu mediju konference un satura ideju hakatons

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgā norisināsies Jauniešu mediju konference un satura ideju hakatons
Rīgā norisināsies Jauniešu mediju konference un satura ideju hakatons Foto: Publicitātes foto

16.–17. martā Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā tiek rīkota Jauniešu mediju konference un satura ideju hakatons. Programmā paredzētas lekcijas, diskusijas, meistarklases, kā arī iespēja satikt mediju pārstāvjus un uzzināt plašāku informāciju par karjeras iespējām attiecīgajā jomā. Jauniešus ar saviem pieredzes stāstiem un lekcijām iedvesmos tādas personības kā Lauris Zalāns, Nansija Garkalne, Inga Spriņģe, Gundega Roze, Ieva Ilvesa, Raimonds Platacis, Kārlis Dagilis, Artūrs Jenots un daudzi citi.

Jaunieši no visas Latvijas aicināti pieteikties hakatonam, kurš divu dienu garumā norisināsies paralēli Jauniešu mediju konferencei. Diennakts laikā komandai būs jārada kāda jauniešu mediju satura ideja. Hakatona noslēgumā veiksmīgākā komanda saņems galveno balvu – jauniešu mediju centra “Young Media House” tehnisko atbalstu 1000 eiro vērtībā raidījuma idejas īstenošanai. Hakatona žūrijā savu dalību apliecinājusi Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa, TV3 ziņu moderators Ivo Jurkāns un LMT Mārketinga komunikāciju dienesta direktors Normunds Zalpēteris.

“Ir liels prieks, ka šogad mūsu dalībnieki varēs ne tikai izdomāt projektu, bet arī, pateicoties galvenajai balvai, pakāpeniski to realizēt,” stāsta pasākuma rīkotāja, "Avantis" producente Ilona Bičevska.

Jauniešu mediju konference notiek jau otro reizi, un to rīko jauniešu organizācija “Avantis” un “Young Media Sharks”. Pateicoties konferences un hakatona atbalstītājiem – Nīderlandes Karalistes vēstniecībai Latvijā –, dalība ir bez maksas.

Rīgā norisināsies Jauniešu mediju konference un satura ideju hakatons
Rīgā norisināsies Jauniešu mediju konference un satura ideju hakatons Foto: Publicitātes foto

“Nīderlandes vēstniecība Latvijā ar lepnumu atbalsta "Young Media Sharks". Mēs ticam, ka, iedrošinot un iedvesmojot jauniešus runāt par jautājumiem, kas viņiem ir nozīmīgi, mēs izveidojam spēcīgu bāzi nākotnes žurnālistiem. Ar pieredzes apmaiņu un dialoga starpniecību mēs varam kopā pārvarēt dažādus izaicinājumus un stiprināt mūsu informatīvo telpu,” atzīst Nīderlandes Karalistes vēstniece Latvijā Klaudija Pīterse.

Šogad konference un tās papildinājums – hakatons – norisināsies Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma jaunizveidotajā Mediju mājā, Jūrmalas gatvē 96, kur dalībniekiem būs iespēja teorijā gūtās zināšanas likt lietā praktiski.

Lai pieteiktos hakatonam, līdz 13. martam plkst. 13.00 jāaizpilda anketa mājaslapā www.YoungMediaSharks.eu. Hakatonam tiks izraudzīti 20 jaunieši, par pamatu ņemot motivācijas vēstuli. Savukārt dalībai konferencē un meistarklasēm iespējams reģistrēties, līdz 15. martam aizpildot anketu mājaslapā www.YoungMediaSharks.eu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu