VIDEO ⟩ Kā norakstīt auto lūžņos?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tehniskā apskate CSDD. Ilustratīvs attēls.
Tehniskā apskate CSDD. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ir dažādas darbības ar transportlīdzekli – tā pārrakstīšana, norakstīšana, noņemšana no uzskaites. Raidījums "Zebra" skaidro, kādas ir šīs procedūras, kas jāveic transportlīdzekļa vadītājam.

Ja transportlīdzekli kādu laiku nav plānots izmantot ceļu satiksmē, tā reģistrāciju var pārtraukt uz laiku, nododot numura zīmes CSDD. Par laiku, kad transportlīdzekļa reģistrācija ir pārtraukta, nav jāmaksā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis.

Pārtraucot transportlīdzekļa reģistrāciju uz laiku, nododot numura zīmes, autovadītājs zaudē iespējas ar to piedalīties ceļu satiksmē. Par to izdara atzīmi Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā. Lai ar transportlīdzekli, kura reģistrācija ir pārtraukta uz laiku, atkal piedalītos ceļu satiksmē, tas jāatjauno uzskaitē.

Tāpat auto var norakstīt CSDD, nenododot apstrādes uzņēmumam, ja “izpildās” vairāki tam nepieciešami priekšnosacījumi. Par nolietotā auto nodošanu apstrādei īpašniekam izsniedz likvidācijas sertifikātu, kas ir izdruka no reģistra.

Ja auto ir nolietots un īpašnieks to turpmāk vairs nav paredzējis izmantot, tas ir jānoraksta. Norakstīt var spēkratu bez reģistrēta aizlieguma to norakstīt.

Ar norakstītu auto nedrīkst piedalīties ceļu satiksmē un aizliegts to turpmāk reģistrēt kā transportlīdzekli, izņemot gadījumu, ja tas norakstīts, pamatojoties uz transportlīdzekļu reģistra informāciju par transportlīdzekļa atrašanos meklēšanā.

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu