Medijs: Krievija vairākkārt ir nodevusi Irānai Ukrainā sagrābtos Rietumu ieročus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ukrinform/SIPA/Ukrinform/SIPA

Kopš iebrukuma Ukrainā Krievija vairākkārt nodevusi Irānai karā sagrābtos Rietumu ieročus un tehniku, informē Amerikas Savienoto Valstu medijs CNN, atsaucoties uz avotiem. 

Medijs norāda, ka pēdējā gada laikā Rietumu valstu valdības fiksējušas vairākus gadījumus, kad Krievijas karaspēks savā rīcībā ieguvis nelielus, pārnēsājamus ieroču veidus, tostarp prettanku raķešu palaidējiekārtas "Javelin" un "Stinger" pretgaisa raķešu sistēmas.

Vairumā gadījumu Krievija sagrābtos ieročus nodevusi Irānai. Kā norāda CNN, atsaucoties uz avotiem, Irānas militārpersonas mēģina izveidot šo ieroču kopijas, bet Maskava tādējādi spiež Teherānu turpināt atbalstīt Krievijas iebrukumu Ukrainā.

ASV amatpersonas to neuzskata par lielu vai sistemātisku problēmu, taču atzīst, ka šādas ieroču nodošanas ir grūti izsekot.

CNN norāda, ka Ukrainas militārpersonas ziņo Pentagonam par visiem gadījumiem, kad Krievijas karaspēks ir sagrābis amerikāņu ieročus.

Nav skaidrs, vai Irāna ir spējusi veiksmīgi izmantot Ukrainā sagrābto ieroču piegādes savā labā, lai attīstītu ieroču ražošanu Irānā. Agrāk Teherānai tas izdevies, rezumē CNN. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu