Lietuviete ar 12 bērniem, pieciem mazbērniem laidusi pasaulē savu trīspadsmito bērniņu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

43 gadus vecā Ada ir atturīga un pieticīga un nemaz nejūtas kā māte varone, raksta lietuviešu portāls 15min.lt 15. februārī viņa Šauļu slimnīcā laida pasaulē savu trīspadsmito bērnu – puisīti Tadu.

Žemaitiešu ģimenē ir piecas meitas un astoņi dēli. Māmiņa Ada stāsta: lai gan abi ar vīru nākuši no daudzbērnu ģimenēm, par tik kuplu ģimeni viņi nekad neesot sapņojuši. Tiesa, daudzbērnu māmiņa zina stāstīt, ka viņas vecmāmiņai bijuši pat 18 bērni. Ada saka – viņi priecājas, ka ģimeni ik pēc pāris gadiem apciemo stārķis.

Visi Adas bērni pasaulē nākuši dabīgās dzemdībās bez kādām komplikācijām, operācijām vai anestēzijas. Visi bērni dzimuši ātri un viegli. Ģimene dzīvo Pakrojas novada laukos. Līdz pat grūtniecības beigām Ada strādājusi dārzā, darījusi visus mājas darbus un jutusies lieliski.

Arī jaunākais bērniņš – Tads - piedzimis ātri un viegli. 15. februārī Ada kopā ar vīru bijusi Panevēžā. Kad sākās sāpes, abi, zinot, ka viņu bērniņi pasaulē ierodas ātri, neko negaidīja un ar automašīnu devās uz Šauļu Republikas slimnīcu. Pa ceļam tika izsaukta ātrā palīdzība, jo bērna nākšana pasaulē tuvojās.

Tads ieradās pasaulē Šauļu slimnīcas Sieviešu un bērnu klīnikā gandrīz uzreiz pēc tam, kad Ada ar ātro palīdzību tika tur ievesta. Puisēns svēra 2195 gramus un bija 45 centimetrus garš. Tā kā viņš bija dzimis mazliet priekšlaicīgi, sākumā viņš tika aprūpēts Jaundzimušo nodaļas reanimācijā.

Ada stāsta, ka pirms sešiem gadiem dēls Piuss arī pasaulē nācis priekšlaicīgi. Toreiz situācija bijusi mazliet sliktāka, bet viss beidzies labi, un arī ar Tadu viss būs kārtībā.

Pirmo bērnu Ada dzemdēja 18 gadu vecumā. Viņa stāsta, ka mātes jūtas ar katru bērnu nemainījās, mīlestība gan auga augumā.


"Es mīlu un audzinu visus vienādi. Protams, pacietība ir vajadzīga, kā jau jebkurai mammai. Bērnu audzināšana nav grūta, galvenais ir viņus izskolot. Pusotru gadu vecajam mazulim nepieciešama lielāka aprūpe, savukārt lielākie jau ir patstāvīgāki, viņi rūpējas par savām rotaļlietām, viņiem ir savs grafiks, viņi iet gulēt pulksten deviņos vakarā. Bērniem patīk vasarā spēlēties ārā, lielākie labprāt palīdz ģimenes saimniecībā," stāsta Ada.

Kamēr mamma ar jaundzimušo atrodas slimnīcā, viņas vīrs rūpējas par saimniecību un mājās palikušajiem bērniem. Pieci viņu bērni bērni ir pieauguši, vecākajai meitai ir 26 gadi. 13 bērnu māmiņai ir jau pieci mazbērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu