“Patriot” raķetes ukraiņiem palīdzēšot notriekt arī okupantu lidmašīnas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

“Patriot” un “SAM/T” pretgaisa aizsardzības sistēmas Ukrainas bruņotajiem spēkiem palīdzēs ne tikai aizsargāties pret ballistiskajām raķetēm, bet arī relatīvi lielākos attālumos notriekt krievu lidmašīnas, pavēstījis Ukrainas bruņoto spēku Gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ignats.

“(“Patriot”) komplekss ir labs ne tikai ballistisko raķešu notriekšanas ziņā. Šis ir liela attāluma komplekss. Diemžēl mums nav tik liela darbības rādiusa pretgaisa raķešu sistēmu. Mūsu galvenie kompleksi ir Buk-M1 ar 40 kilometru darbības rādiusu un S-300 ar darbības rādiusu līdz 75 kilometriem,” atzīmēja Ignats.

Tāpēc, pēc viņa teiktā,

kompleksi “Patriot” un “SAM/T” ar 150 kilometru darbības rādiusu palīdzēšot ne tikai notriekt ballistiskās raķetes, bet arī pretoties Krievijas aviācijas aktivitātēm lielos attālumos.

“Krievija izmanto aviāciju frontes zonā, ziemeļu un dienvidu virzienā, lai veiktu triecienus gan ar raķetēm, gan ar vadāmām gaisa bumbām - tās lido 30, 40, 50, 60 kilometrus līdz mūsu robežām un var nomest šīs bumbas,” sacīja Ignats.

Gaisa spēku pārstāvis piebilda, ka runa ir par lidmašīnu iznīcināšanu īslaicīgi okupētajās Ukrainas teritorijās. Šos kompleksus plānots izvietot tā, lai tie aptvertu Ukrainas kritisko infrastruktūru un bruņoto spēku pozīcijas.

Šonedēļ pēc intervijas ar Polijas aizsardzības ministru Mariušu Blaščaku Spānijas laikraksts “Razon” ziņoja, ka “Patriot” sistēmas jau ir nonākušas Ukrainā. Laikraksts citēja šādu Polijas ministra citātu: “Man īpaši jāuzsver, ka, pateicoties Polijas pūlēm, “Patriot” baterijas vai pirmie tanki “Leopard”, cita starpā, jau ir sasnieguši Ukrainu.”

Tomēr Polijas Aizsardzības ministrija drīz vien paziņoja, ka Blaščaks nav teicis, ka “Patriot” sistēmas jau atrodas Ukrainā, bet gan gribējis uzsvērt, ka lēmums par šo pretgaisa aizsardzības sistēmu pārvešanu pieņemts, pateicoties Polijas pūlēm. Departaments norādīja, ka nepatiesu datu parādīšanās, iespējams, ir saistīta ar kļūdu tulkošanas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu