Krievijā sākusies jauno "Moskvich 3" un "3e" masveida pārdošana

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Šī gada marta sākumā oficiāli pie Krievijas auto dīleriem nonāca jaunākie "Moskvich" spēkrati, kā arī elektroauto. 

Oficiāli spēkratu pārdošana sākusies 3. martā. Pagaidām jaunās automašīnas var iegādāties 52 auto dīleru centros 23 Krievijas pilsētās: Maskava, Sanktpēterburga, Volgograda, Voroņeža, Jekaterinburga, Iževska, Kazaņa, Kemerova, Krasnodara, Krasnojarska, Naberežnije Čelni, Ņižņijnovgoroda, Novosibirska, Omska, Orenburga, Perma, Rostova pie Donas, Samara, Saratova, Stavropole, Tjumeņa, Ufa, Čeļabinska.

Sērijveida "Moskvich 3" ražošana sākās pērnā gada 23. novembrī, un bija plānots līdz 2022. gada beigām to nogādāt pie pirmajiem 11 auto dīleriem.

Faktiski tā ir Ķīnas JAC JS4 automobiļa versija ar "Moskvich" zīmolu. Ražošanas sākšanas ceremonijā piedalījās Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins un vicepremjers Deniss Manturovs.

Foto: Jaunais "Moskvich 3"

"Moskvich 3" maksā, sākot no 1,97 miljoniem rubļu jeb 24,4 tūkstošiem eiro, savukārt "Moskvich 3e" elektroauto - sākot no 3,5 miljoniem rubļiem jeb 43,3 tūkstošiem eiro.

Agrāk Maskavas autobūves rūpnīca piederēja uzņēmumam "Renault". Pēc Krievijas sāktā kara sākuma "Renault" pameta Krievijas tirgu un bez atlīdzības atstāja rūpnīcu valsts pārziņā.

Vasarā uzņēmums "Kamaz", kas piedalījās "Moskvich" atjaunošanā, paziņoja, ka ar šo zīmolu plānots laist klajā piecus modeļus – četrus krosoverus un vienu sedanu.

Iepriekš jau vēstīts, ka Krievijas valsts kontrolētie mediji jūlijā ar lepnumu ziņoja par jaunumiem kādreiz slavenā automašīnu zīmola "Moskvich" atdzimšanā, tomēr, kā beigās izrādījās, gaidāmie "moskviči" nav nekas vairāk kā Ķīnas autoražotāja modeļi, kuru attēlus Krievijas puse savā prezentācijā izmantojusi bez attiecīgā Ķīnas uzņēmuma ziņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu