VIDEO OCTA polise līdz pat 2500 eiro! Kā tas iespējams?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Taksometrs. Ilustratīvs foto.
Taksometrs. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

No 1100 līdz 2500 eiro gadā par OCTA apdrošināšanas polisi – var šķist daudz, bet tāda ir daudzu taksometra vadītāju realitāte, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Taksometra vadītājs Ivars Pīpe no Talsiem Latvijas Televīzijai sacīja: "Es nodarbojos ar taksometra pakalpojumu sniegšanu Talsu novadā daudzus gadus, bet problēma mums ir tāda, ka ar katru gadu dubultojas obligātās apdrošināšanas polises samaksa. Pēdējā gadā man sanāk, ja es uz gadu ņemu, tad lētākā kompānija, kas piedāvā, – 1150 eiro. Un ir līdz 2500 – tas ir par vienu gadu."

Ivars ir taksometra šoferis kopš 2004. gada un līdz šim nav iekļuvis ceļu satiksmes negadījumos, ko apliecina augstākā "bonus malus" klase. Viņa privātajam transportam OCTA polise maksā 70 līdz 80 eiro gadā, kas ir teju 15 reizes mazāk nekā taksometram.

"Vispār sanāk, ka tas kantoris jāslēdz ciet, jo mēs jau te neesam Rīga. Tā jau viens pats braucu ar to mašīnu, man nav šoferu, un es pa nakti arī nebraucu. Es braucu pa dienu kādas 8–9 stundas, un pat no tām es lielāko laiku stāvu. Kāpēc tad es tik bīstams esmu uz ceļa?" vaicāja šoferis.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, vaicāts, kādēļ tik augstas OCTA cenas taksometru vadītājiem, paskaidroja: "Būtībā jau apdrošinātāji bāzējas uz statistiku. Ja tāds ir tas taksistu braukšanas stils un tāda ir tā statistika, tad takšiem attiecīgi tā cena vai tā prēmija ir ļoti augšā."

Plašāk "4. studijas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu