Čakša: Vienīgais, ko var atzīt, ir IZM nespēja nonākt līdz LIZDA prasību izpildei termiņā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša Foto: Edijs Pālens/LETA

Vienīgā lieta, ko var atzīt saistībā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) kritiku, ir Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nespēja noteiktajā termiņā nonākt līdz pilnīgam prasību izpildes rezultātam, aģentūrai LETA pauda izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Ministre norādīja, ka viņa piekrīt arodbiedrības izpausmēm, taču pamatu streikam neredz, "jo vienīgā lieta, ko var atzīt, ir, ka IZM nespēja termiņā nonākt līdz pilnam rezultātam".

Viņa uzsvēra, ka koalīcijā ir panākta "zaļā gaisma" pedagogu darba samaksas grafika saskaņošanai, sagatavots dokuments par minimālās stundas likmes celšanu uz 8,50 eiro. Viņa gan arī akcentēja, ka minētais neizslēdz skolu tīkla sakārtošanu un papildu budžeta līdzekļu pieprasījumu.

Viņa atzina, ka piedāvātā minimālā stundas likme virknē pašvaldību un skolu jau ir sasniegta un pat pārsniegta, taču šādi rādītāji esot tieši tajās pašvaldībās, kur skolu tīkla sakārtošana jau ir paveikta.

Diskusiju objekts ir arī augstskolu pedagogu atalgojums, kur jāsaprot, vai augstskolu darbinieku atalgojums iet kopsakarā ar kopējo pedagogu finansējumu.

Kā ziņots, LIZDA padome nolēmusi 24.aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku, informēja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Arodbiedrība vairs nav gatava sarunām ar politiķiem - izlīgšanas sarunas vairs netiks organizētas, un laikā līdz streika datumam LIZDA precizēs dalībnieku skaitu gan protesta akcijā, gan streikā.

LIZDA nav apmierināta ar to, ka valdība nav pildījusi pedagogiem dotos solījumus, kā arī spēkā esošos normatīvos aktus. Tāpēc padome lēmusi rīkot trīs dienu streiku, kā arī protesta gājienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu