Vizītē Rīgā ieradīsies Eiropas Padomes ģenerālsekretāre (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Padomes ģenerālsekretāre Marija Pejčinoviča Buriča
Eiropas Padomes ģenerālsekretāre Marija Pejčinoviča Buriča Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šodien, 16. martā, uzņems Eiropas Padomes ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču, kura Latvijā ieradīsies darba vizītē pirms gaidāmās Latvijas prezidentūras Eiropas Padomes Ministru komitejā, kas sāksies 17.maijā un ilgs pusgadu.

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), amatpersonas pārrunās Latvijas prezidentūras prioritātes un uzdevumus, organizācijas izaicinājumus, Eiropas Padomes atbalstu Ukrainai saistībā ar Krievijas agresiju un citas starptautiskās aktualitātes. Paredzēts, ka ĀM Preses konferenču zālē no plkst.15.10 līdz 15.30 notiks Eiropas Padomes ģenerālsekretāres un Latvijas ārlietu ministra kopīgā preses konference.

Vizītes laikā paredzēta Pejčinovičas Buričas tikšanās ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri (JV), izglītības ministri Andu Čakšu (JV) un Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS).

Savukārt ar vieslekciju "Eiropa krustcelēs: Eiropas Padome un izaicinājumi demokrātijai, cilvēktiesībām un tiesu varai" Eiropas Padomes ģenerālsekretāre uzstāsies Rīgas Juridiskajā augstskolā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu