102 gadu vecās fitnesa treneres ilgmūžības noslēpums: sports un kokteiļi laimīgajās stundās

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Elk Ridge Village Senior Living/Facebook.com

102 gadu vecumā Džīna Beilija senioru namā "Elk Ridge Village" Nebraskā četras reizes nedēļā vada fitnesa nodarbības, raksta "The Washington Post". Kāds ir sirmgalves ilgmūžības noslēpums? 

"Kad kļūšu veca, metīšu mieru!" saka 102 gadus vecā Džīna Beilija.

Bet pagaidām viņa joprojām vada fitnesa nodarbības senioriem. Citas seniores stāsta, ka viņa ir prasīga trenere. "Kad vingro, tas jādara pareizi un jāliek lietā visi vajadzīgie muskuļi," saka Beilija.

Dažām fitnesa kluba dalībniecēm ir artrīts, kas ierobežo viņu kustības, bet viņas joprojām var izpildīt stiepšanās vingrinājumus kaut vai sēdus, skaidro Beilija, kura pati bieži izmanto staigulīti.

"Šķiet, ka meitenes saprot, ko es viņu labā daru," viņa teica. "Tas, protams, nāk par labu arī man pašai."

Vingrošanas nodarbības senioru namā viņa sāka vadīt 2020. gadā, kad sākās koronavīrusa pandēmija un senioru nama iemītnieki tika izolēti savās istabās. Beilija stāsta, ka vēlējusies palikt aktīva un viņai izdevies motivēt arī pārējos, tāpēc viņa aicināja kaimiņus iznest gaitenī krēslus, lai kopīgi veiktu dažus sociāli attālinātus, vienkāršus vingrinājumus.

Kad kovida ierobežojumi beidzās, fitnesa nodarbības visiem bija tik ļoti iepatikušās, ka viņi vienkārši turpināja. Agrāk ar seniorēm kopā vingroja arī kāds kungs, diemžēl nu viņš devies mūžībā, palikušas dāmas vien.

Beilija stāsta, ka regulārās fitnesa nodarbības ir stiprinājušas senioru draudzību. Viņi pieskata viens otru un kopā atzīmē jubilejas. Kad kādai vingrotājai ir dzimšanas diena, Beilija pēc nodarbības cienā visus ar gardumiem. Viņa saka: "Šajā vecumā katrai dzimšanas dienai ir liela nozīme."

Kāda senioru nama darbiniece saka – neraugoties uz cienījamo vecumu, Beilija iedvesmo cilvēkus, jo pārējie skatās uz viņu un domā:

"Ja viņa to var izdarīt 102 gadu vecumā, tad es savā vecumā varu izdarīt jebko."

"Es tiešām nezinu, vai vispār pastāv kāda formula ilgai dzīvei," saka Beilija, kura joprojām pati mazgā un gludina savas drēbes.

"Man liekas, ka Dievs vienkārši vēl nav man gatavs. Tā nu man jāturpina darboties.”

Beilija domā, ka nozīmīga loma ir veselīgam uzturam un aktīvam dzīvesveidam. Viņa netic, ka kaut kas labs var būt no sēdēšanas dīvānā un televizora skatīšanās. Beilija labāk nodarbojas ar fitnesu un noteikti izmanto laimīgās stundas, kad senioru kafejnīcā pasniedz kokteiļus. Lai gan kundze labprāt izmantojot arī dažas vecuma privilēģijas. "Man diezgan labi padodas pa laikam iesnausties," viņa smejoties saka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu