VIDEO "Īsākais ceļš, lai apbrauktu "korķus"!" Dzirciema ielā šoferi klaji ignorē ceļazīmes (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Viens no satiksmes ziņā noslogotākajiem pagalmiem Rīgā atrodas Dzirciema ielā 24. Šajā vietā autovadītāji ignorē pat uzstādītās ceļazīmes un izmisumā dzen vietējos iedzīvotājus. Nejaucības minētajā vietā notiek jau vairākus gadus. Atbildīgās iestādes sola situāciju risināt, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Vietējais iedzīvotājs Edmunds Grozs sacīja: "Kā jūs redzat, tikko cauri brauca mašīna, un rīta stundās tas ir ļoti bieži, vairāk nekā 100 mašīnas, jo šis ir īsākais ceļš uz skolu, darbu un lai apbrauktu sastrēgumus, kas ir Dzirciema ielā. Apkārtnē šogad uzcelts liels rotaļu laukums, vasarā tas būs pilns, te netālu ir bērnudārzs, vēl skola."

Vietējie uzsver, ka šī problēma ir jau kopš 2018. gada, taču jau piecus gadus risinājuma nav.

SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" sabiedrisko attiecību vadītājs Ivo Kiršblats sacīja: "Ja mēs paskatāmies uz zīmi, tad tas ir tas, ko "Rīgas nami" kā apsaimniekotājs uzlika kā "ķieģeli".

Ja vienā teikumā raksturotu situāciju, tad tā ir nekaunība un neizdarība, kas te iet cauri.

Nekaunība ir tā, ka autovadītāji vienkārši brutāli ignorē "ķieģeli", un neizdarība ir no tiesībsargājošo puses, jo mēs esam uzrakstījuši iesniegumu gan Valsts policijai, gan ceļu, gan pašvaldības policijai – lūdzu, risiniet šo situāciju. "Rīgas namiem" nav nekāda tiesiska pamata ķert tos šoferus un sodīt."

Policija par problēmu zina un esot arī rīkojusies, lai fiksētu pārkāpumus, taču norāda, ka nav viņu spēkos šo situāciju atrisināt.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu