VIDEO Šofere neizpratnē - kāpēc policisti bez ziņas palielina soda apmēru teju divas reizes? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Olaines iedzīvotāja Anna 18. februāra pēcpusdienā devās darīšanās uz Jelgavu. Braucienu apturēja policijas sirēnas, Anna, pati neapzinoties, esot veikusi pārkāpumu – apdzinusi citu spēkratu uz gājēju pārejas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Anna atzīst, ka ir vainīga un neiebilst, ka pienākas sods. Pie autovadītājas pienākusi policiste, kura iepazīstināja pārkāpēju ar soda apmēru un lūdza parakstīties, kā arī norādīt savu e-pastu. Tajā pašā vakarā Anna savā elektroniskajā pasta kastē saņēma pārkāpuma protokolu un pamanīja, ka soda apmērs ir gandrīz dubultojies – 55 eiro.

Anna ir autovadītāja jau 15 gadus, sevi sauc par godīgu šoferi, šī esot tikai otrā reize, kad kārtībsargi apstādinājuši. Tāpēc sieviete ir izbrīnīta par policistu rīcību, kas bez autovadītājas ziņas maina soda apmēru. Sieviete skaidro, ka policiste viņu sākotnēji esot informējusi, ka sods būšot tikai 30 eiro, savukārt pēcāk, kad Anna jau devusies prom, to nosvītrojusi un pierakstījusi klāt citu summu.

Autovadītāja sodu esot pārsūdzējusi, taču policisti sūdzību noraidījuši.

Arī zvērinātu advokātu Pēteri Kušneru pārsteidzot Annai sākotnēji piemērotais sods, jo 30 eiro par šādu pārkāpumu nevarot būt. Ja kārtībsargi esot vēlējušies sodu mīkstināt, tad Annai būtu vajadzējis maksāt 27,50 eiro.

Plašāk "Bez Tabu" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu