Ārlietu ministrs: ES Ārlietu padome gatavo lēmumu par papildu munīcijas piegādi Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LIBKOS

Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padome gatavo lēmumu par papildu munīcijas piegādi Ukrainai, informēja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Politiķis skaidroja, ka munīciju plānots piegādāt gan no ES dalībvalstu krājumiem, gan arī organizējot ražošanu. "Tas ir kā īstermiņa, tā arī ilgtermiņa risinājums. Galvenais lēmums ES Ārlietu padomē ir par nepieciešamās munīcijas piegādi Ukrainai pēc iespējas ātrāk," sacīja Rinkēvičs.

Šodien ES ārlietu ministri diskutē arī ar aizsardzības ministriem. Rinkēvičs norādīja, ka ministri pārrunā munīcijas ražošanu ES un piegādi Ukrainai.

Latvijas ārlietu ministrs atzīmēja, ka martā apritēs gads kopš ES pieņēma dokumentu "Stratēģiskais kompass drošībai un aizsardzībai". ES Ārlietu padomes laikā ministri pārrunās tā ieviešanu.

Rinkēvičs uzsvēra, ka galvenie jautājumi ir saistīti ar tā dēvēto "militāro mobilitāti", kas nozīmē pēc iespējas mazāk birokrātisku šķēršļu bruņoto spēku pārvietošanai ES teritorijā, kā arī ar ES finanšu ieguldījumiem "dubultās izmantošanas infrastruktūrā", kas ir, piemēram, tilti, dzelzceļš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu