VIDEO Aculiecinieks Jelgavkrastos iemūžinājis kravas auto, kas pārkāpj vairākus CSN (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds iedzīvotājs Jelgavkrastos iemūžinājis agresīvu apdzīšanu, kuru veic kravas automašīna. Aculiecinieks video iesūtījis ceļu satiksmes lapai "Sadursme".

Video kadros redzams, kā viens kravas auto apdzen divus savus kolēģus. Tiesa, tas tiek izdarīts, rupji pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Respektīvi, kravas auto abus transportlīdzekļus apdzen vispirms pa kreiso nogriešanās joslu, bet pēc tam, lai tiktu atpakaļ savā joslā, šķērso vēl vienu nogriešanās joslu, kas paredzēta transportlīdzekļiem, kuri brauc pretējā virzienā.

Šoreiz viss beidzies veiksmīgi, taču jau tālumā bija redzami citi transportlīdzekļi. Video autors vērš uzmanību, ka minētā vieta esot īpaši bīstama.

Aculiecinieks "Sadursmē" arī komentē notikušo: "Nofilmēju kārtējo nenormālo fūres vadītāju. A1 šoseja, virzienā no Salacgrīvas uz Rīgu, pagrieziens pa kreisi uz Liepupi ar sadalošo joslu, lai veiktu pagriezienu, un pagrieziens pa labi uz Lembužiem, un pretēji. Abās pusēs sadalošā josla."

Video autors norāda, ka minētajā vietā ir uzkalns, kur redzamība esot nekāda. "Bieži šeit ir avārijas ar letālām sekām, jo kāds ir apstājies, lai nogrieztos pa kreisi."

Aculiecinieks piebilst, ka ir ļoti bīstami, ja šāda fūre apdzen, turklāt divas fūres uzreiz, pārkāpjot virkni ceļu satiksmes noteikumu, kā arī riskējot kādu nogalināt. "Dzīvojam pavisam netālu un katru dienu šādas situācijas notiek. Bieži ir avārijas un ļoti smagas."

Autovadītājs pauda, ka varbūt minētajā vietā ir vērts aizdomāties par fotoradara uzstādīšanu vai kādiem citiem ātruma ierobežojumiem.

Par apdzīšanu krustojumā pienākas naudas sods astoņu naudas soda vienību apmērā - 40 eiro. Tāpat par šādu pārkāpumu piešķir arī vienu soda punktu. Tāpat šo manevru var traktēt kā agresīvu braukšanu, par ko piespriež sodu no 14 līdz 56 naudas soda vienībām - no 70 līdz 280 eiro. Tāpat par šādu pārkāpumu piemēro sešus soda punktus.

Jāpiebilst, ka minētajā video nav iespējams noteikt, ar kādu ātrumu precīzi brauc agresīvais kravas auto šoferis. Gadījumā, ja tas būtu pārāk liels, tad attiecīgi arī par šo pārkāpumu piemēro naudas sodu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu