VIDEO ⟩ Tieši uz dienvidiem. Raidījums testē "Renault" jaunāko krosoveru "Austral"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Cik un kādus "Renault" markas krosoverus jūs varat nosaukt? Daudzi noteikti pazīst "Captur" un "Kadjar", kādam jau iekritusi acīs "Renault Arkana", un īsteni lietpratēji pazīst arī lielo, bet reti sastopamo "Koleos". Taču jaunākais papildinājums paaugstināto "Renault" rindās ir krosovers "Austral".

Automašīnas nosaukumam nav nekāda sakara ar Austrāliju. Latīņu valodā tie ir dienvidi. Tam jābūt dienvidnieciskam un karstasinīgam. Taču, aplūkojot prāvo SUV no visām pusēm, "Renault Austral" drīzāk šķiet ziemeļnieciski nosvērts, pragmatisks un mierīgs. Sākotnējā ideja bija, ka "Austral" aizstās "Kadjar".

Taču, paskatoties uz izmēriem un cenu, izskatās ka ambīcijas ir krietni augstākas. Šķiet, ka "Austral" ir "Koleos" izmērā un mūsdienās tas varētu pat pacīnīties ar jauno "X Trail". Lai gan riteņu bāzes tiešām ir līdzīgas, ap 2,7 metriem, tik liels kā "Koleos" "Austral" tomēr nav.

Jaunā krosovera garums ir komfortabli un pilsētā joprojām viegli pārskatāmi 4,5 metri. Interesantāks ir A burts uz spārna, kas apzīmē jauno aprīkojuma līniju "Alpine Esprit" par godu "Renault Group" sporta auto markai "Alpine". "Alpine Esprit" aprīkojuma līnija izveidota paralēli citiem Renault jau pieejamajai RS Line, un ir pievienojama "Austral" pamatkomplektācijām.

Arī tās saucas citādi - "equilibre", "techno" un "iconic". Ja automašīnas āriene nav vizuāla sensācija tad interjers ir kas pavisam cits. Līdzīgu arhitektūru esam redzējuši tikai elektriskajā "Megane E 0 Tech". Divi ekrāni, jaunā dizaina stūre un veselas četras sviras. Franču automašīna nevar iztikt bez kāda ērmīga risinājuma.

"Renault Austral" tāds atrodams viduskonsolē. Savdabīgā ietaise, kas atgādina veco laiku mehāniskos kredītkaršu termināļus, patiesībā ir visai praktiska, jo ļauj mazākā telpā iekomponēt glāžu turētājus, bezvadu lādētāju un sīklietu nodalījumus. "Austral" multimediju iekārta izgatavota uz "Google" platformas. Kā rāda pieredze, tādos auto reizēm ir grūtības ar ar "Apple Car Play" savienojumu, bet te savienojums ar "ābola" ierīcēm iet nevainojami un bez vada.

"Renault Austral" diemžēl nav pieejams ar visu riteņu piedziņu, toties par piemaksu tam var dabūt "4Control" visu riteņu stūrēšanu. Piestūrējoši aizmugurējie riteņi uzlabo manevrētspēju pilsētā.

Visi "Renault Austral" dzinēji ir hibrīdi, bet "Mūsa Motors Rīga" mājaslapā pagaidām atrodami tikai vieglie hibrīdi. 1,33 litru benzīna turbodzinējs attīsta 140 vai 160 ZS. Otrais variants ieteicamāks kaut vai tāpēc, ka tam standartā paredzēts variators.

Par spīti 20 collu ziemas riepām ievērojām, ka "Austral" ir klusāks par "Kadjar". Šis krosovers ir jaunāks un tēmē uz "Renault" flagmaņa posteni. Ar 160 ZS sākuma cena ir 34 120 eiro, bet pilnā aprīkojumā "Austral" maksā 43 000 eiro.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu