Ikstens: Man ir bēdīgi skatīties uz valdības vadītāju, kurš nespēj uzņemties pats atbildību (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens Foto: Zane Bitere/LETA

"Kariņa kunga gadījumā laikam var runāt par tādu nepietiekamu līderību. Man ir bēdīgi skatīties uz valdības vadītāju, kurš nespēj uzņemties pats atbildību, kuram nav skaidra redzējuma par veicamajiem darbiem," tā, komentējot premjera Krišjāņa Kariņa valdības paveikto 100 dienās, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda politologs Jānis Ikstens.

Ikstens norādīja, ka Kariņa kungs ir vadījis valdību četrus gadus.

"Tagad pamosties un teikt: “Ziniet, vajag kaut ko reformēt!” – pašsaprotams ir jautājums – kur tad tu biji, kāpēc neko nedarīji? Protams, var atrunāties ar kovidu, karu, bet dzīve tāpēc neapstājas," tā politologs, piemetinot, ka rīkojums ministrijām pārskatīt izdevumus ar mērķi atrast līdzekļus veselībai un izglītībai "ir kliedzošs".

"Pāris nedēļas pēc budžeta pieņemšanas tagad meklēsim papildu lietas. Jā, ministrijās gada griezumā kādi krikumiņi rodas, bet ne jau pirmajā, otrajā ceturksnī," rezumēja Ikstens.

Savukārt Stradiņa universitātes lektore Lelde Metla-Rozentāle norādīja, ka tas, cik veiksmīgi izdosies rast vajadzīgo naudu, būs atkarīgs no sadarbības valdībā – tā ir pēc būtības un ar izpratni vai tikai formāla. "Protams, ja tas ir dziļi formāli – mums liela un mums tagad ir jāizliekas, ka mēs meklējam, nu mēs visi mākam arī izlikties un sakām, ka nekā nav," komentēja politoloģe

Jau vēstīts, ka Kariņš ir uzdevis visām ministrijām pārskatīt izdevumus, lai rastu nepieciešamo papildu finansējumu veselības aprūpes un izglītības nozarēm, pavēstīja premjera birojā.

Ministru prezidents 2023. gada budžeta pieņemšanas procesā uzsvēra, ka līdz ar nepieciešamo pārmaiņu īstenošanu veselības un izglītības nozarēs tiks pārskatīti visu ministriju izdevumi, lai rastu papildu finansējumu valdības deklarācijā un tiesību aktos pausto apņemšanos īstenošanai šajās nozarēs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu