Somijā nedēļu pirms vēlēšanām vadībā trīs partijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Strauji tuvojoties Somijas parlamenta vēlēšanām, sabiedriskās domas aptaujās vadībā izvirzījušās trīs partijas, bet analītiķu vērtējumā vislielākās izredzes uz uzvaru ir Somu partijai.

Laikraksta "Helsingin Sanomat" otrdien publicētie aptaujas rezultāti, ka Nacionālo koalīcijas partiju, Somu partiju un Somijas premjerministres Sannas Marinas pārstāvētos sociāldemokrātus atbalsta aptuveni vienāds skaits vēlētāju.

Aptaujas pirmajā vietā ar 20,8% ir Nacionālā koalīcijas partija, kas pašreiz atrodas opozīcijā. Somu partiju un sociāldemokrātus katru atbalsta 19,3%, liecina aptauja.

No šīm trim partijām tālu atpaliek Centra partija, kuru atbalsta tikai 10,7% vēlētāju, bet zaļos atbalsta vairs tikai 8,3% respondentu, kas ir krietni mazāk nekā 2017.gadā, kad par zaļajiem balsoja 17,5% somu.

Lai gan vēlēšanu iznākumu ir grūti prognozēt, analītiķi pieļauj, ka visveiksmīgākā varētu izrādīties Somu partija, kas varētu iegūt līdz deviņām vietām parlamentā. Tas pavērtu partijas līderei Rīkai Purrai izredzes uz jaunās valdības veidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu