Par atbalstu agresoriem varēs atņemt par nopelniem piešķirto Lietuvas pilsonību

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: GAVRIIL GRIGOROV/AFP

Par agresoru atbalstīšanu varēs atņemt par īpašiem nopelniem piešķirto Lietuvas pilsonību, paredz Lietuvas Seima ceturtdien, 23. martā, pieņemtie grozījumi Pilsonības likumā.

Par šiem grozījumiem balsoja 62 deputāti, 12 bija pret, bet četri atturējās.

Grozījumi noteic, ka Lietuvas pilsonību varēs atņemt, ja persona, kam tā piešķirta izņēmuma kārtā par īpašiem nopelniem un kam vienlaikus ir arī citas valsts pilsonība, ar savu rīcību rada draudus Lietuvas vai tās sabiedroto drošības interesēm, tādējādi graujot valsts reputāciju.

Grozījumus izstrādāja deputāti no valdības koalīcijā esošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas Kristīgie demokrāti".

Nepieciešamība grozīt Pilsonības likumu tika aktualizēta pagājušā gada vasarā pēc tam, kad Krievijā dzimusī daiļslidotāja Margarita Drobjazko, kurai Lietuvas pilsonība piešķirta izņēmuma kārtā, un viņas vīrs lietuvietis Povils Vanags piedalījās uzvedumā Krievijas pilsētā Sočos, kuru organizēja Kremļa preses pārstāvja Dmitrija Peskova sieva, Krievijas daiļslidošanas veterāne Tatjana Navka.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda drīz pēc tam atņēma valsts apbalvojumu Krievijā pastāvīgi dzīvojošajiem Drobjazko un Vanagam, kuri 2000.gadā saņēma Ģedimina ordeņa Bruņinieka krustu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu