Šķirotavas stacijā tradicionālo piemiņas brīdi represētajiem rīkos partija, nevis biedrība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākums pie Šķirotavas stacijas.
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākums pie Šķirotavas stacijas. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Latgales priekšpilsētas represēto biedrība šogad nerīkos tradicionālo piemiņas brīdi represētajiem Šķirotavas stacijā, jo nokavējusi pieteikšanos pašvaldības finansiālajam atbalstam, sacīja biedrības vadītājs Andrejs Visvaldis Pūriņš.

Iepriekšējos gados pasākumam nepieciešamo finansējumu, kas ir "pāris simti" eiro, piešķīrusi pašvaldība pēc biedrības lūguma, sacīja Pūriņš. Šogad sakrituši vairāki apstākļi - laika trūkums, biedrības dalībnieku veselības problēmas, iespējams, arī novēlotā Rīgas budžeta pieņemšana, kā rezultātā biedrība piemiņas pasākumu lēmusi nerīkot.

Tā vietā aktiviāti nolēmusi izrādīt pašvaldībā opozīcijā esošā partija "Gods kalpot Rīgai", kas aicina iedzīvotājus arī šogad sestdien, 25.martā, plkst.10 pie Šķirotavas stacijas pieminekļa nolikt ziedus un kopīgi pieminēt Latvijas 1941.gada un 1949.gada deportācijas un komunistiskā genocīda upurus.

Partijas valdes priekšsēdētājs un Saeimas deputāts Oļegs Burovs arī nosūtījis vēstuli Rīgas pašvaldībai, aicinot skaidrot, kāpēc Šķirotavas stacijas piemiņas vietā, kas ir veltīta represētajiem Latvijas iedzīvotājiem un kurā ik gadu 25.martā sēru dienā notika piemiņas pasākumi, kuros kopīgi pieminēja 1941.gada un 1949.gada deportācijas un komunistiskā genocīda upurus, šogad pasākums netika ieplānots.

Kopš 1989.gada, kad Šķirotavas stacijā tika uzstādīta piemiņas zīme - akmens un arī vēlāk, kad tika izveidots tēlnieka Aivara Vilipsona piemiņas ansamblis represētajiem Latvijas iedzīvotājiem, ik gadu 25.martā notiek piemiņas pasākumi un tiek pieminēti 1941.gada un 1949.gada deportāciju un komunistiskā genocīda upuri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu