Okupētās Mariupoles iedzīvotājus sāk izlikt no Putina apmeklētā mikrorajona (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas okupētās Mariupoles jaunā mikrorajona “Ņevskij” iedzīvotājus sākuši izlikt no viņiem piešķirtajiem mājokļiem vien nedēļu pēc tam, kad Mariupoli un dzīvokļu kompleksu apmeklēja Krievijas diktators Vladimirs Putins, ziņo izdevums “Verstka”.

Viņu izlikšanu no mājokļiem “Ņevskij” iedzīvotāji aktīvi apspriež iedzīvotāju slēgtajā tērzētavā. “Verstka” ir ieguvusi piekļuvi šajā tērzētavā publiskotajai informācijai.

Kā vēstīts, Putins Mariupolē esot bijis 18.marta vakarā un naktī uz 19.martu. Vizītes laikā Putins apmeklēja mikrorajonu “Ņevskij”, kur viņš, saskaņā ar Kremļa apgalvoto, esot aprunājies ar vietējiem iedzīvotājiem, kuri esot saņēmuši jaunus dzīvokļus iepriekš sagrauto vietā.

Neatkarīgie žurnālisti mikrorajonu “Ņevskij” iepriekš nodēvēja par teju vienīgo atjaunoto vietu pašas Krievijas iepriekš iznīcinātajā Mariupolē.

Tagad no mājokļu kompleksa jau izliekot iedzīvotājus.

“Apliecinājumu īpašumtiesībām neizsniedz, kamēr neesot pārbaudīta dzīvokļa piešķiršanas likumība. Jau notiek izlikšanas, ja pēkšņi noskaidrojas, ka iedzīvotājiem esot cits mājoklis,” tērzētevā raksta viena no “Ņevskij” iedzīvotājām.

Viņa apgalvo, ka no dzīvojamā kompleksa varot izlikt arī iedzīvotāju pārbaudes komisijas kļūdas rezultātā.

“Jebkurā gadījumā, tas ir kaut kāds idiotisms – vispirms iepriecina cilvēkus ar mājokli, bet pēc tam to atņem,” raksta kāds cits iedzīvotājs.

Putinam iepriekš tiekoties ar "Ņevskij” iedzīvotājiem, fonā bijuši dzirdami saucieni: “Šis viss nav patiesība! Šis viss ir izrādīšanās!”

Saucieni sākotnēji bija dzirdami arī Kremļa publiskotajā oficiālajā video, tomēr vēlāk video tika cenzēts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu