Itālijā ar laivām iebraukušo migrantu skaits šogad vairāk nekā trīskāršojies

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Neskatoties uz nesenajiem laivu negadījumiem, daudz migrantu turpina šķērsot Vidusjūru, lai ierastos Itālijā, kur šogad ieradušos migrantu skaits vairāk nekā trīs reizes pārsniedz citu gadu attiecīgā perioda rādītāju.

 

24 stundu laikā vairākās laivās vairāk nekā 2000 cilvēku, arī bērni, ieradušies tikai Lampedūzas salā, sestdien ziņoja Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Kā liecina oficiālie dati, kopumā kopš janvāra sākuma Itālijā reģistrēto migrantu skaits sasniedzis 21 000 salīdzinājumā ar 6000 iepriekšējo divu gadu attiecīgajā periodā.

Sestdienas rītā Lampedūzā ar septiņām laivām ieradās 267 cilvēki, savukārt piektdien kopumā 1778 cilvēki ieradās salā, ziņoja ANSA.

Lampedūza atrodas starp Sicīliju un Ziemeļāfriku, aptuveni 190 kilometrus no Sfāksas.

Nelegālie imigranti, galvenokārt kuģošanai nepiemērotos peldlīdzekļos, turpina plūst no Tunisijas un Lībijas uz Lampedūzu, Maltu, Sicīliju vai Itālijas piekrasti.

Itālijas krasta apsardze pēdējā laikā tikusi ļoti kritizēta par palīdzības nesniegšanu laivai, kas februāra beigās devās ceļā no Turcijas un apgāzās pie Kalabrijas piekrastes. Negadījumā gāja bojā vairāki desmiti migrantu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu