Nigēras armija iegājusi Mali

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sunday Alamba/AP

Nigēras armija pagājušonedēļ iegāja Mali, vajājot džihādistu "teroristus" operācijā, kuras gaitā tika nogalināti 79 "teroristi", piektdien paziņoja Nigēras Aizsardzības ministrija.

Nigēras armijas pretdžihādistu operācijas "Almahaou" karavīri sāka meklēšanu pēc tam, kad viņiem 10.martā Tiloas pilsētā uzbruka "bruņots teroristu grupējums", teikts ministrijas paziņojumā.

Tas notika arī pēc tam, kad vismaz 17 Nigēras karavīri februārī tika nogalināti Tillaberi reģiona Intagamejas pilsētā.

Vajāšana, kuru veica gaisa un sauszemes spēki, noveda līdz Mali Hakamatas rajonam, kur slēpās 10.marta uzbrukuma vaininieks.

Ziņu avots drošības spēkos, ar kuru sazinājās ziņu aģentūra AFP, atzina operācijas paplašināšanu uz Mali teritoriju par "bezpecedenta" gadījumu.

Aizsardzības ministrija neziņoja, ka operācijas gaitā būtu krituši vai ievainoti karavīri.

Uzbrukumi armijai bija notikuši Tillaberi reģionā, kas robežojas ar Burkinafaso un Mali - divām valstīm, kuras ir skāruši džihādistu nemieri. Reģionā kopš 2017.gada uzbrukumus riko bruņoti grupējumi, kas saistīti ar teroristu tīklu "Al Qaeda" un džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Mali huntas līderis pulkvedis Asimi Goita marta sākumā Bamako uzņēma Nigēras bruņoto spēku štāba priekšnieku ģenerāli Salifu Modi. Viņi apsprieda sadarbību drošības jomā gar abu valstu robežu, kas ir vairāk nekā 800 kilometrus gara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu