Erdogans telefoniski sazinājies ar Putinu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kara noziedznieks Vladimirs Putins un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto: quetions123/shutterstock

Krievijas karš Ukrainā ir "nekavējoties jāpārtrauc", telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uzsvēris Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, vēsta laikraksts "Daily Sabah".

Erdogans Putinam skaidrojis, cik lielu nozīmi Turcija piešķir "tūlītējai Krievijas - Ukrainas konflikta pārtraukšanai sarunu ceļā", par telefonsarunu informēja Turcijas prezidenta preses dienests.

Tāpat Turcijas prezidents pateicies Putinam par viņa "pozitīvo pozīciju attiecībā uz Melnās jūras labības iniciatīvas turpināšanu".

Turcija, Apvienoto Nāciju Organizācija, Krievija un Ukraina pērn jūnijā parakstīja vienošanos par to, lai labības eksportu varētu veikt no trim Ukrainas ostām, kuras kopš februāra bija bloķētas.

Šogad 18.martā Ukrainas valdība paziņoja, ka labības iniciatīva ir pagarināta par 120 dienām, lai gan Krievija sākotnēji piekrita tikai 60 dienām. Iepriekšējās vienošanās termiņš bija līdz 18.martam.

Erdogans un Putins apsprieduši "pasākumus Turcijas - Krievijas attiecību nostiprināšanai".

Turcijas prezidents paziņojis, ka valstis var veikt tālākus pasākumus atbilstoši ekonomikas sadarbības plānam, par kuru Erdogans un Putins pērn augustā vienojās Sočos.

Tolaik abu valstu līderi vienojās palielināt divpusējās tirdzniecības apmēru līdz 100 miljardiem ASV un ar konkrētiem pasākumiem stiprināt enerģētisko, tirdzniecības un ekonomisko sadarbību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu