Francijas dienvidrietumos notiek policijas sadursmes ar vides aktīvistiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS

Francijas drošības spēkiem sestdien atkal izcēlās sadursmes ar protestētājiem, kad valsts dienvidrietumos aktīvisti centās apturēt lauksaimniecības rūpniecības rezervuāru būvniecību, novēroja ziņu aģentūra AFP.

Sadursmes Sentesolēnā izcēlās dažas dienas pēc tam, kad plaši protesti pret prezidenta Emanuela Makrona virzīto pensiju reformu pārņēma valsti. Protestu dēļ vizīti Francijā atcēla Apvienotās Karalistes monarhs Čārlzs III, kuram tā būtu bijusi pirmā ārvalstu vizīte.

Vietējās varasiestādes ziņoja, ka Sentesolēnā protesta akcijā piedalījās vismaz 6000 cilvēku, bet organizatori apgalvoja, ka dalībnieku skaits sasniedzis 25 000.

Amatpersonas paziņoja, ka par drošību gādāja vairāk nekā 3000 drošības spēku pārstāvju un protesta akcijā piedalījušies "vismaz 1000" potenciāli vardarbīgu aktīvistu, no kuriem daļa ieradusies no Itālijas.

Protestētāji meta vairākus lādiņus un improvizētas sprāgstvielas, uz ko policija atbildēja ar asaru gāzi un ūdens lielgabalu. Aizturēti vismaz 11 cilvēki.

Protestu kustība pret pensiju reformu ir lielākā iekšpolitiskā krīze Makrona otrā amata termiņa laikā, Parīzes un citu pilsētu ielās sadursmēm starp policiju un protestētājiem izceļoties ik dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu