Arī Krimas vietvaldis veido savu privāto armiju (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: t.me/convoywe/286

Maskavas Kremļa ieliktenis Krievijas okupētajā Krimā Sergejs Aksenovs izveidojis pussalā jaunu paramilitāru struktūru - privātu militāro uzņēmumu ar nosaukumu “Konvojs” (“Convoy”). Tā vadītājs ir algotņu grupējuma “Vagner” dibinātāja Jevgeņija Prigožina tuvs līdzgaitnieks Konstantīns Pikalovs, ziņo “Важные истории”.

Sergejs Aksenovs pēdējā laikā atklāti atbalsta Prigožinu, kurš kritizējis Krievijas Aizsardzības ministriju, kas apzināti ierobežojot munīcijas piegādes grupējuma “Vagner” algotņiem.

“Важные истории” atzīmē, ka šogad martā Sergejs Aksenovs Krimas televīzijā runājis par profesionālas militārās vienības izveidošanu Krimā. Pēc viņa teiktā, tie esot “puiši, kuri izgājuši cauri visam iespējamajam, grupas vadītājiem esot vairāki ordeņi par drosmi, bet štāba vadītājam – Krievijas varoņa zvaigzne”.

Sociālās saziņas vietnē Telegram grupējumam “Convoy” ir izveidots profils, kurā publicētā video ierakstā redzams, kā Sergejs Aksenovs apmeklē jauno militāro vienību: “Normāli, normāli, vasarā būs pavisam ideāli”, - grupas dalībnieki apspriež dienesta apstākļus ar Aksenovu.

Algotņu grupējums “Convoy” ir salīdzinoši jauns privāts militārais veidojums. Telegram kanāls ar tādu pašu nosaukumu ir izveidots pagājušā gada novembrī.

Līdzās aicinājumiem pievienoties militāram grupējumam ar tādu pašu nosaukumu, kā arī fotogrāfijām un video no frontes līnijas, tajā tiek publicēti arī filozofiski teksti par “spēcīgo pareizticīgo Krieviju” un ukraiņu sātanistiem, “uzvarētājiem” ; sazvērestības teorijas par to, kā Rokfelleri nopirkuši ūdensapgādes sistēmu Ukrainā un tagad “ar īpašām ķīmiskām vielām paralizē tās smadzeņu daļas, kas cilvēkiem ir atbildīgas par personas pašidentificēšanos”.

Formāli “Convoy” ir armijas kaujas rezerves (BARS), kuru dalībnieki slēdz divus līgumus - vienu ar grupējumu, bet otru ar Krievijas Aizsardzības ministriju, portālam “Важные истории” pastāstījis bijušais šā grupējuma dalībnieks. Pēc viņa teiktā, tas ļaujot saņemt garantētus maksājumus ievainojumu vai nāves gadījumā. “Важные истории” sarunu biedrs saņēma, pēc paša teiktā, aptuveni 200 tūkstošus rubļu mēnesī, bet komandieri - 300 tūkstošus. Turklāt tiem, kuri vienībā nodienējuši vismaz gadu, tiekot solīta zeme “Krimā vai Abhāzijā”. Laikā, kad vienība sāka veidoties, tajā darbojušies aptuveni 300 cilvēku.

Militārais grupējums pašlaik esot izvietots Hersonas reģionā, kas atrodas blakus Krimai.

Martā “Convoy” dislokācijas vietu pirmo reizi apmeklējusi “žurnāliste”, Krievijas televīzijas kanāla VGTRK speciālkorespondente Olga Kurlajeva. “Tādu nocietinājumu nebiju redzējusi: vesela daudzdzīvokļu māja pazemē”, ar saviem iespaidiem dalījās propagandiste.

“Piegāde, pārtika, aprīkojums un ieroči - uz ārpusbudžeta līdzekļu rēķina, kurus sarūpē Krimas vadītājs,” teica Kurlajeva. Viņa arī apgalvoja, ka vienībai esot smagā tehnika – tanki T-80 un T-90 - un pat radioelektroniskās izlūkošanas iekārtas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu