Video ⟩ Mediķes atgādinājums vecākiem: Atvasi uz skolu vai dārziņu drīkst vest tikai 24 stundas pēc atlabšanas no vēdera vīrusa

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ilgstoši netrenētā imunitāte ir viens no iemesliem, kādēļ klasēs un grupiņās joprojām ir daudz tukšu vietu: bērni turpina slimot ar dažādiem vīrusiem. Mediķi atgādina, ka katram vīrusam ir savs inkubācijas periods, tāpēc pat tad, ja bērns jūtas labi, vest viņu uzreiz atpakaļ uz dārziņu nedrīkst, vēsta Dienas ziņas.

Bērnu slimnīcā joprojām vēršas vecāki, kuru bērniem ir augsta temperatūra un smaga atūdeņošanās. Infektoloģijas nodaļā arī šodien ārstē pilnīgi visu vīrusu spektru adenovīrusu infekcijas, B tipa gripu un kovidu.

Bērnu slimnīcas sociālajos tīklos pieejami ieteikumi, kā ārstēt šos vīrusus, nedodoties uz slimnīcu. Elpceļu slimību gadījumā tie ir deguna pilieni un dzirdināšana vai zarnu infekciju gadījumā ir daudzas rekomendācijas un vadlīnijas.

Taču galvenais ieteikums – pēc izveseļošanās nogaidīt un nevest uzreiz bērnu atpakaļ uz izglītības iestādi. Īpaši tādēļ, ka grupas un klases ir ļoti lielas.

Pāragri aizvedot bērnu uz dārziņu vai skolu, atvase vīrusu var "uzdāvināt" citiem.

Vairāk skaties sižetā! 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu