Attīstītājs: Satekles ielā sabrukušās ēkas fasādi bija plānots saglabāt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nekustamā īpašuma attīstītāja "Linstow Baltic" plānotā Satekles biznesa centra būvlaukumā sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka.
Nekustamā īpašuma attīstītāja "Linstow Baltic" plānotā Satekles biznesa centra būvlaukumā sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nekustamā īpašuma attīstītāja "Linstow Baltic" pārstāvji norāda, ka būvprojekta realizācijas laikā konkrētās sabrukušās ēkas fasādi bija plānots saglabāt, integrējot to jaunajā apbūvē.

Šajā būvlaukumā notiek nekustamā īpašuma attīstītāja "Linstow Baltic" plānotā Satekles biznesa centra būvdarbi. Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA "Bukoteks".

"Linstow Baltic" pārstāvji informēja, ka incidents noticis norobežota būvlaukuma teritorijā ar vienu no būvlaukumā esošajām ēkām. Būvlaukums 2023.gada februārī tika nodots ģenerāluzņēmējam "Bukoteks", pamatojoties uz parakstīto būvdarbu līgumu. "Linstow Baltic" no būvdarbu ģenerāluzņēmēja ir pieprasījis detalizētu skaidrojumu par notikušā apstākļiem un iemesliem.

Pēc pašreiz "Linstow Baltic" pieejamās informācijas incidentā cietušo nav.

"Linstow Baltic" sadarbosies ar varas iestādēm, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu un izmeklētu incidenta iemeslus, kā arī atvainojas par sagādātajām neērtībām vai satraukumiem vietējiem iedzīvotājiem un garāmgājējiem un veiks visas nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu Satekles ielas būvlaukuma un tās apkārtnes drošību.

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārstāvji vērtēs ceturtdien Rīgas centrā būvlaukumā sabrukušās neapdzīvotās piecstāvu ēkas būvprojekta atbilstību normatīvo aktu prasībām un būvniecības procesa dalībnieku veiktās darbības objektā, informēja BVKB pārstāvji.

Ceturtdien sabrukusī ēka Rīgā, Satekles ielā 1C, nonākusi BVKB uzraudzībā esošo objektu sarakstā pirms mēneša - šā gada februārī.

Šā gada 13.februārī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments objektam izdotajā būvatļaujā veicis atzīmi par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi, tādējādi to nododot BVKB uzraudzībā.

Ēka bija iekļauta tuvākajā laikā BVKB pārbaudāmo objektu sarakstā, taču pārbaude vēl nebija veikta.

BVKB sadarbībā ar sertificēšanas institūcijām kompetences ietvaros izvērtēs veiktās tehniskās apsekošanas atbilstību un pietiekamību, būvprojekta atbilstību normatīvo aktu prasībām un būvniecības procesa dalībnieku veiktās darbības objektā.

BVKB būvinspektori strādā notikuma vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu