VIDEO Kā pasargāt savu auto no zagļiem?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Šajos laikos, kad ar ekonomiska rakstura problēmām saskaras daudzi, ir īpaši jāpiedomā par sava auto drošību un to, lai tas nekļūtu iekārojams garnadžiem. Raidījums "Zebra" apkopoja vairākus padomus, kurus būtu vērts atcerēties.

Noteikti derētu pievērst uzmanību tam, kur auto tiek novietots. Ir vietas, kuras dienas laikā izskatās šķietami drošas, tomēr, uznākot tumsai, apstākļi var būt pavisam citādāki. Tāpēc, novietojot auto uz ilgāku laiku, vajadzētu iedomāties, kā šajā vietā izskatās tumsā un vai šajā vietā vispār ir kāds apgaismes stabs.

Ir uzskats, ka zagļiem parasti "iepatīkas" auto, kas visu laiku atrodas vienā un tajā pašā vietā. Tad uzreiz ir skaidrs, ka ar auto neviens nebrauc un neviens to nepieskata. Bet, tā kā šobrīd mājās atrodas gandrīz visi, tad iespēju robežās būtu lietderīgi ik pa laikam pamainīt stāvvietu.

Ļoti svarīga lieta ir auto diski. Piemēram, lietie diski maksā no dažiem desmitiem līdz pat simtiem eiro, tos var iekārot arī krāsainā metāla zagļi. Diskiem parasti ir četras vai piecas skrūves, un, lai sarežģītu dzīvi garnadžiem, risinājums būtu – vienu no skrūvēm ielikt citādāku. Tā, lai tās nav atskrūvējamas ar vienu atslēgu. Ja nav slinkums, tad katram no četriem auto riteņiem var uzlikt citādāku skrūvi. Jaunākajiem un smalkākajiem auto citādāka skrūve tiek uzlikta jau rūpnīcā, un arī zagļi to, visticamāk, jau zina, tāpēc šai lietai jāpieiet radoši.

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu