“Novatore Impact Summit” izsludina programmu: no sieviešu ekonomiskās līderības līdz prasmju attīstīšanai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto.

“Novatore Impact Summit”, kas notiks 27. aprīlī Rīgā, izsludina konferences programmu ar spožām pasaules līmeņa biznesa līderēm, politiķēm un starptautisko organizāciju vadītājām no 10 valstīm. Konferencē diskutēs par sieviešu ekonomisko spēcināšanu - noturību krīzes apstākļos, finansiālo neatkarību un inovācijām. Starptautiskā samita ietvaros notiks arī meistarklases sieviešu līderības un prasmju attīstīšanai.

“Sievietes ir puse no pasaules iedzīvotājiem, taču veido tikai aptuveni 37% no pasaules iekšzemes kopprodukta. Ekonomikas nevar darboties ar pilnu potenciālu, ja liela daļa iedzīvotāju tajā nesniedz pilnvērtīgu ieguldījumu. Vairāki starptautiski pētījumi, piemēram, McKinsey dati liecina, ja uzņēmuma valdē strādā sievietes, uzņēmumu vērtība pieaug par 25%.

Vienlīdzība nav luksusa prece, bet gan mūsu labklājības pamats.

Novatores mērķis ir sieviešu ekonomiskā spēcināšana - paātrināt un atvieglot sieviešu profesionālās un līderības izaugsmes ceļu, attīstīt talantus un vairot visas sabiedrības labklājību. Šī iemesla dēļ vienkopus Rīgā esam sapulcējušas izcilas līderes, kuras ir lielu valstu vai organizāciju vadībā, vai pārvalda miljardiem vērtus biznesus. Viņu karjeras līkločos iegūtā pieredze un zināšanas ir milzīgs kapitāls, ar kuru viņas ir gatavas dalīties, lai vēl vairāk stimulētu sievietes ieņemt vadošus amatus un attīstīt valstu ekonomikas,” saka konferences rīkotāja un “Novatore” līdzdibinātāja Baiba Rubesa.

Konference diskusiju par sievietēm vadības pozīcijās, viņu ietekmi un līdztiesību pacels jaunā līmenī, izvirzot sievietēm būtiskas tēmas:

· Kā veicināt sieviešu finansiālo labklājību un samazinātu atalgojuma plaisu starp dzimumiem? Kā sievietēm pelnīt vairāk?

· Vai, pilnveidojot uzņēmējdarbības modeli un savas prasmes, var sekmīgāk cīnīties ar pastāvīgu nenoteiktību biznesa vidē? Kā palielināt sieviešu īpatsvaru uzņēmumu vadībā?

· Kā sievietēm un viņu vadītajam biznesam attīstīties nākotnē?

· Kas uzlabo ekonomisko sniegumu un ilgmūžību?

No valsts pārvades līdz dimantu biznesam

Konferenci atklās bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un attālināti arī Eiropas Komisijas Inovācijas, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāre Marija Gabriela (Mariya Gabriel).

Ar savas pieredzes atziņām par ietekmi un varu dalīsies “Swarovski” izpilddirektore un valdes locekle Luīza Delgādu (Luisa Delgado). Viņa ieņēmusi vadošus amatus arī tādās starptautiskās kompānijās kā “IKEA”, “Barclays Bank”, “Fortum”, “Breitling” un “Telia”. L.Dalgado ir privāta investīciju fonda līdzīpašniece, kas finansē ilgtspējīgus uzņēmējdarbības modeļus, lai atbalstītu apdraudētās Eiropas amatniecības tradīcijas.

Par darbu vadošos amatos auto industrijā stāstīs Žaklīna Hārveja (Jacquiline Harvey), “Audi” reģionālā direktore Ķīnā un Honkongā, kas ir lielākais auto noieta tirgus pasaulē. Savas karjeras laikā viņa strādājusi arī Dienvidāfrikā, Izraēlā, Tuvajos Austrumos, Austrālijā u.c.

Konferencē uzstāsies investīciju fonda “Thousand Faces” dibinātāja Mužana Asgari (Moojan Asgari), akcentējot pielāgošanās spēju, mākslīgā intelekta un ekonomiskās noturības nozīmi sievietes dzīvē. Viņas vadītais fonds atbalsta sieviešu īstenotus ilgtspējīgas attīstības projektus. M.Asgari ir izveidojusi arī personīgā zīmola un talantu attīstības platformu “Thousand Eyes On Me”, lai pilnveidotu sieviešu prasmes un palīdzētu kļūt par spēcīgām līderēm, un ir līdzdibinātāja globālai kopienai “Women in AI”, apvienojot sievietes, kas darbojas mākslīgā intelekta jomā.

Par daudzveidības hartu kā efektīvu instrumentu iekļaušanas veicināšanai darba vietā uzstāsies Aleta Grēfina fon Hardenberga (Aletta Gräfin von Hardenberg) - Vācijas dažādības hartas bijusī ģenerāldirektore un līdzdibinātāja. Viņa bijusi arī “Deutsche Bank” direktore un atbildējusi par dažādības pārvaldību. Kā bankas globālās daudzveidības veicināšanas komandas locekle, kopš 2000. gada viņa spēlējusi vadošu lomu bankas globālās dažādības stratēģijas veidošanā. A.Grēfina fon Hardenberga vadīs arī vienu no konferences meistarklasēm.

Par izdzīvošanu un uzplaukumu konflikta apstākļos uzstāsies NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže. Viņa ir bijusi arī Latvijas vēstniece Lielbritānijā un Nīderlandē.

Notiks apaļā galda diskusijas par ekonomisko noturību, ietekmes nodrošināšanu uzņēmumu valdes pozīcijās, kā arī risinājumiem, kā samazināt samaksas plaisu starp vīriešiem un sievietēm un kā sievietēm pelnīt vairāk.

Ar savu līderes stāstu konferencē uzstāsies arī aviokompānijas airBaltic pilote Veronika Oļeiņika.

Meistarklases profesionālai pašizaugsmei

Samitā būs plašs 14 meistarklašu piedāvājums, lai sniegtu zināšanas konferences dalībniekiem un veicinātu profesionālo attīstību. Meistarklašu tēmas – nauda un finanšu labbūtība, ekonomiskā noturība, stresa pārvaldība, produktivitāte, līderība un dažādības vadība. Konference un meistarklašu vide ir veidota jaunu kontaktu iegūšanai, jo savstarpējais atbalsts un tīklošanās ir “Novatore Impact Summit” pievienotā vērtība.

Meistarklases vadīs nozares profesionāļi, piemēram, līderības koučs Katrīna Ošleja, “Pedersen & Partners” partnere Inga Ezera, VISA Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona pārstāvji Elena Fadejeva (Elena Fadeeva) un Juha Sillanpē (Juha Sillanpää), finanšu pratības trenere, uzņēmēja un rakstniece Lina Banīte-Surpliene (Lina Banytė-Surplienė), pētniece, konsultante un uzņēmuma “Nügila” dibinātāja Leonore Rītsalu (Leonore Riitsalu), airBaltic stjuartu dienesta viceprezidente Ingūna Andže, apzinātas ēšanas trenere un stresa vadības konsultante Dr. Inese Millere. Dažas no meistarklases tiek veidotas kopā ar konferences atbalstītājiem “SEB” banku, “airBaltic” un “Lidl Latvia”.

Plašāka informācija par programmu un biļešu iegādi šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu