Zelenskis: Kodolieroči Baltkrievijā nozīmē, ka Putina un Sji tikšanās nebija veiksmīga (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: president.gov.ua

Pieņemot lēmumu Baltkrievijā izvietot kodolieročus, Krievijas prezidents Vladimirs Putins cenšas Ķīnai parādīt vismaz zināmu subjektivitāti, samitā Bučā pauda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Signāls, ka Krievijai Baltkrievijas teritorijā būs kodolieroči, runā par neveiksmīgu tikšanos ar Ķīnu. Vajadzēja parādīt kaut kādu subjektivitāti, ko Krievija prezidenta Putina vadībā ir pilnībā zaudējusi," skaidroja Ukrainas līderis.

Tāpat viņš piebilda, ka šāds solis kārtējo reizi pierāda, ka Krievijas varai jāparādi kādi politiskie soļi vai uzvaras. "Viņš [Putins] to nevarēja izdarīt kaujas laukā, un pat nav varējis pateikt, ka sācis tik asiņainu karu, ir pilnīgi skaidrs, kā tas beigsies," tā Zelenskis Bučā.

Viņš uzsver, ka Putinam vienkārši nav žēl "mūsu cilvēku un viņus nogalina, bet viņš arī neskaita savus cilvēkus," piebilstot, ka tas ir Krievijas federācijas bizness.

"Un pēdējā lieta ir pilnīga jebkādas subjektivitātes un Baltkrievijas prezidenta zaudēšana." Zelenskim šķiet, ka Lukašenko vairs neizlemj, kādi ieroči atrodas Baltkrievijas teritorijā.

Piektdien, 31. martā, Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uzrunā tautai izteicās par iespēju Baltkrievijas teritorijā izvietot Krievijas stratēģiskos kodolieročus.

Putins 25. martā paziņoja, ka Maskava un Minska vienojušās par taktisko kodolieroču izvietošanu Baltkrievijas teritorijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu