Ukrainas robežsargi Latvijā saņems psiholoģisku atbalstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Latvijas Iekšlietu ministrija plāno nodrošināt Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonām psiholoģiskā atbalsta kursu Jūrmalā.

Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrā ir izveidota nodaļa "Dzintari". Nodaļā intensīva kursa veidā tiek sniegts no valsts budžeta līdzekļiem apmaksāts psiholoģiskais atbalsts Latvijas dienestu amatpersonām.

Paredzēts, ka Ukrainas robežsargi tiks uzņemti nodaļas "Dzintari" telpās, nodrošināti ar psiholoģiskā atbalsta un fiziskās sagatavotības nodarbībām, kā arī nodrošinātas ar ēdināšanas pakalpojumu trīs reizes dienā.

Psiholoģiskā atbalsta kursa laikā amatpersonas piedalīsies pielāgotās psiholoģiskās un sporta aktivitātēs grupās un individuāli. Tādējādi papildu finansējums būs nepieciešams, lai segtu ēdināšanas izdevumus, baseina apmeklējumus un ar izmitināšanu saistītos izdevumus.

Paredzēts, ka pirmajā grupā jūnijā tiktu uzņemti līdz 40 dalībniekiem.

Turpmāka Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonu uzņemšana tiek plānota grupās līdz 12 cilvēkiem. Kopumā kursā piedalīsies līdz 100 cilvēki.

Lai pilnvērtīgāk iepazītu ukraiņu vispārējo psiholoģisko stāvokli un veiktu psiholoģiskā atbalsta kursa nodarbību pielāgošanu atbilstoši vajadzībām, psiholoģiskā atbalsta kurss Latvijas dienestu amatpersonām un darbiniekiem netiks vadīts laikā, kad tiks uzņemta pirmā Ukrainas robežsargu grupa.

Plānots, ka grupu uzņemšana būs augustā, septembrī, oktobrī, novembrī un decembrī.

Latvijas robežsardze nodrošinās pārvadāšanu, lai ukraiņus atvestu no Ukrainas un Polijas robežas līdz Jūrmalai un aizvestu atpakaļ līdz robežai.

Psiholoģiskā atbalsta kursa sniegšanai Iekšlietu ministraijai papildus nepieciešams finansējums 59 157 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu