Britu izlūkdienesti uzskata alkoholu par faktoru, kas palielina Krievijas upuru skaitu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Kādēļ Krievija pēc pilna apmēra iebrukuma Ukrainā ir zaudējusi tik lielu skaitu karavīru, kas, visticamāk, ir rakstāms ar sešiem cipariem? Britu izlūkdienests uzskata, ka nebūt ne pēdējā loma šā apstākļa kvantitatīvajā izpausmē ir plašajai alkohola lietošanai Krievijas militārpersonu vidū.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija uzskata, ka alkohola lietošana ir viens no iemesliem lielajam Krievijas spēku upuru skaitam Ukrainā. Lai gan kopš agresijas kara sākuma nedaudz vairāk nekā pirms gada Krievija kā ievainotos vai mirušos ir zaudējusi līdz 200 000 karavīru, liela daļa no tiem ir saistīti ar citiem iemesliem, nevis faktiskajām kaujas operācijām, atsaucoties uz izlūkošanas rezultātiem, paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

“Krievijas komandieri uzskata, ka plaši izplatītā alkohola lietošana īpaši kaitē kaujas operāciju efektivitātei.”

Šīs nedēļas sākumā kāds sociālās saziņas vietnes Telegram Krievijas kanāls ziņoja, ka bruņotajos spēkos bijis “ārkārtīgi liels” ar alkoholu saistītu incidentu, noziegumu un nāves gadījumu skaits. Spēcīga dzeršana bija plaši izplatīta Krievijas sabiedrībā un klusībā tika pieņemta arī kā militārās dzīves sastāvdaļa, tostarp kaujas misijās. Citi galvenie ar kauju nesaistītie bojā ejas cēloņi varētu būt arī neprofesionāla apiešanās ar ieročiem, ceļu satiksmes negadījumi un laikapstākļu izraisītās veselības problēmas, piemēram, hipotermija.

Kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā Lielbritānijas Aizsardzības ministrija katru dienu publicējusi jaunumus par kara gaitu. Atsaucoties uz izlūkošanas informāciju, Lielbritānijas valdība vēlas gan pretoties Krievijas naratīvam, gan noturēt ierindā sabiedrotos. Savukārt Maskava apsūdz Londonu mērķtiecīgā dezinformācijas kampaņā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu