VIDEO Autoceļu uzturētāja brigāde pie braucoša auto piesien vibroblieti

LAU komentārs par notikušo
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā piektdienā sociālajos tīklos parādījās video, kurā kāda Latvijas autoceļu uzturētāju (LAU) automašīna pa ceļu velk piesietu tehnikas vienību. Portāls TVNET sazinājās ar LAU, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Portālam TVNET autoceļu uzturētājs norādīja, ka minētie notikumi risinājušies 30. martā. Darba brigāde veikusi uz autoceļa V1380 Lībagi-Odre satiksmei bīstamo bedru remontu.

"Ņemot vērā, ka bedru remonta darbos iestrādātais materiāls ir jāsablīvē, tiek izmantota darba iekārta - vibrobliete. Lai nokļūtu nākamajā darba objektā, tiek veikti pārbraucieni. Bedru remonta darbos norīkotā brigāde pārbrauciena laikā pēc savas iniciatīvas vibroblieti nevis ievietoja automašīnas kravas nodalījumā, kā to paredz iekārtu pārvietošanas nosacījumi, bet piesēja pie automašīnas, tādējādi pārkāpjot noteikumus," pauda LAU.

Autoceļu uzturētājs atvainojas par radušos situāciju. "Apstiprinām, ka tā ir VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" tehnikas vienība. Informējam, ka ar darba brigādi ir veiktas pārrunas. LAU kontrolē darbu atbilstību ceļu specifikācijās noteiktajām prasībām, līdz ar to nepārtraukti tiek vērtēti un uzlaboti procesi, lai identificētu cēloņus un neatbilstības neatkārtotos."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu