Noteiktajā termiņā 1532 valsts amatpersonas nav iesniegušas kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts Ieņēmuma dienesta ēka.
Valsts Ieņēmuma dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Noteiktajā termiņā līdz 3.aprīlim 1532 valsts amatpersonas nav iesniegušas kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju par 2022.gadu, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kopumā šī deklarācija šogad bija jāiesniedz 54 781 valsts amatpersonai.

Valsts amatpersonas deklarāciju, tāpat kā citus VID iesniedzamus dokumentus, jāiesniedz VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), autorizējoties ar internetbankas rekvizītiem, eID, "eParakstu" vai "eParaksts mobile". Tādējādi, ja ir nozaudēts VID piešķirtais EDS identifikators un parole, to vairs nav nepieciešams atjaunot.

Lai atvieglotu deklarācijas aizpildīšanu, ir pilnveidota EDS dokumenta ievadforma un tie deklarācijas punkti, par kuriem informācija jau ir VID rīcībā, aizpildās automātiski. Savukārt valsts amatpersonai VID atlasītā informācija ir jāpārbauda un, ja nepieciešams, jāprecizē un jāpapildina, kā arī pirms iesniegšanas jāapliecina norādīto ziņu patiesums.

Iesniegto deklarāciju amatpersona var precizēt viena mēneša laikā pēc tam, kad deklarācija publiskota VID Valsts amatpersonu deklarāciju publiskojamo datu bāzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu