Aizturēts Skotijas ekspremjeres Stērdženas vīrs, apgalvo mediji

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Bijušās Skotijas pirmās ministres Nikolas Stērdženas vīrs Pīters Marels trešdien aizturēts policijas izmeklēšanas ietvaros par Skotu Nacionālās partijas (SNP) finansēm, vēsta Lielbritānijas mediji.

58 gadus vecais Marels teju 25 gadus bija SNP vecākā izpildamatpersona.

Skotijas policija paziņojumā apliecināja, ka partijas finansējuma lietā nopratināšanai aizturēts 58 gadus vecs vīrietis.

"Izmeklēšanas ietvaros policija veic kratīšanu vairākās adresēs," teikts paziņojumā, tiesa gan, likumsargiem aizturētā vārdu neminot.

Atbilstoši raidsabiedrības BBC un citu mediju informācijai aizturētais ir Marels.

Bijušajam partijas organizācijas vadītājam jau labu laiku tiek uzdoti jautājumi par 600 000 sterliņu mārciņu pazušanu no ziedojumiem, kā arī par personīgo aizdevumu partijai 100 000 mārciņu apjomā.

Marels no SNP vadītāja amata atkāpās pēc tam, kad bija nepatiesi noliedzis apgalvojumus, ka partija ir zaudējusi 30 000 biedru.

Šis fakts nāca gaismā, kad SNP bija sākusies asa vēlēšanu cīņa par partijas līdera krēslu pēc Stērdženas paziņojuma par demisiju.

Stērdžena februārī paziņoja, ka viņai nav enerģijas, lai turpinātu darbu līdera amatā, un ka pēc astoņiem gadiem līdera amatā no tā atkāpsies.

Viņas vietā SNP līdera un Skotijas pirmā ministra amatā stājies Humza Jusafs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu