VIDEO Traģēdija Mārupē: dzērājšofera bēgšana no policijas beidzas ar smagu avāriju (12)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Trešdien, 5. aprīlī, Mārupē notika traģisks ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā gāja kāds vīrietis. Avāriju izraisījis dzērājšoferis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pēc iedzīvotāju lūguma uz Mārupi tika nosūtīta ceļu policijas ekipāža, lai kontrolētu autovadītāju braukšanas ātrumu. Daugavas ielā likumsargi pamanīja kādu šoferi, kurš pārsniedza braukšanas ātrumu par aptuveni 20 km/h.

Šāds pārkāpums šoferim izmaksātu 80 eiro. Tomēr vadītājs, zinot, ka tik viegli sveikā netiks cauri, izlēma nereaģēt uz policistu aicinājumu apstāties. Vīrietis strauji palielināja ātrumu, sasniedza pat vairāk nekā 120 kilometrus stundā un mēģināja aizbēgt. Diemžēl vienā no līkumiem Rožu ielā stūrētājs nesavaldīja savu auto un iebrauca pretējā joslā, izraisot sadursmi ar citu "Audi" automašīnu.

Baiso trieciena troksni izdzirdēja apkārtnē dzīvojošie un steidzās skatīties, kas noticis.

Jānis, kurš dzirdēja avārijas blīkšķi, stāsta, ka tas bijis diezgan nepatīkams. Viens vadītājs bija izkāpis laukā no avarējušā spēkrata, bet otrs – iespiests auto, atbrauca glābēji un abus nogādāja mediķu busiņā. Izkāpušo cilvēku bija aizturējusi policija, viņš no sāpēm kliedza, vēlāk, izskatās, zaudēja samaņu. Tikmēr otrs - spēkratā iespiestais cilvēks - bija bez samaņas. Izskatās, ka smagāk cieta cilvēks, kurš vienkārši brauca pa ceļu, stāsta aculiecinieks.

Bija skaidri redzams, ka vīrietis, kurš bēga, bija lietojis alkoholu. Mašīnas aizmugurē mētājās vairākas tukšas grādīgo dzērienu pudeles.

Policijas sniegtā informācija

Policija, reaģējot uz iedzīvotāju lūgumu, vakar, 5.aprīlī, Mārupes novadā veica satiksmes kontroli. Tās laikā policisti konstatēja automašīnu "Audi A6", kas brauca pa pretējo braukšanas joslu un pārkāpa ātrumu par aptuveni 20 kilometriem stundā.

Policijas ekipāža apgriezās un aicināja transportlīdzekļa vadītāju apstāties. Reaģējot uz policistu norādēm, 1978.gadā dzimušais "Audi A6" vadītājs samazināja ātrumu un gandrīz apstājās, taču tad pēkšņi to paātrināja un tuvākajā līkumā - Rožu ielā - nespēja savaldīt transportlīdzekli, kā rezultātā notika frontāla sadursme ar pretī braucošo automašīnu "Audi A6 Avant", kuras vadītājs gāja bojā notikuma vietā.

Savukārt "Audi A6" vadītājs ar dažādām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Policijā sākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana, tostarp tiks izmeklēts, vai "Audi A6" vadītājs ir bijis alkohola reibumā.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu