VIDEO ⟩ Zirgspēku duelis starp "Porsche Macan" un "Maserati Grecale" (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vēl pavisam nesen "premium" klases kompaktais krosovers bija kaut kas tiem, kuri nevar atļauties īsto. Mazie brāļi lielos noķēruši, dažreiz ir interesantāki. Par to raidījums "TV Autoziņas" pārliecinājās duelī starp "Porsche Macan" un "Maserati Grecale".

Tikai pagājušajā gadā debitējušais "Grecale" ir jaunākais, modernākais un mazākais "Maserati" krosovers, ja tā drīkst izteikties par gandrīz 4,9 metrus garu auto. "Maserati Grecale" kā īstai itāļu mašīnai viss ir ne tā kā citiem, sākot ar durvju rokturiem.

Šī nav parasta "Grecale", bet gan "Trofeo" ar 530 zirgspēkiem. Vecajos labajos laikos tas "ostu" pēc V8, tomēr "Grecale Trofeo" sirds ir trīs litru V6 "twin turbo" agregāts. "Greacale Trofeo" spēka agregāts ir unikāls dzinējs, kurā izmantotas "Formula 1" aprobētas tehnoloģijas. Pateicoties šim dzinējam, "Grecale" ir vieni "gēni" ar "Maserati" superauto MC20.

"Porsche Macan 2.0" uz "Grecale" fona izskatās stingri pieticīgs, it kā nemaz nebūtu no slavenās dinastijas. Neskatiet vīru no cepures un automašīnas no riteņiem, kuri, starp citu, ir gandrīz tāda paša platuma kā divreiz jaudīgākajam "Trofeo", tikai diametrs ir par collu mazāks, 20 pret 21.

"Porsche Macan" divu litru dzinēja jauda ir 265 ZS. Pretim tik nopietnam sāncensim prasītos "Macan" ar sešiem cilindriem, bet tad arī "Grecale" būtu jāpakāpjas zemāk - līdz aptuveni 300 zirgspēkiem.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu