Apcietina dzērājšoferi, kurš Salaspilī nāvējoši notrieca velosipēdistu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: baohbah/Shutterstock

Trešdien, 5. aprīlī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 5. biroja amatpersonas pabeidza izmeklēšanu lietā par ceļu satiksmes negadījumu Salaspilī, kā rezultātā dzīvību zaudēja velosipēdists. Iespējamā vainīgā persona, atrodoties pie stūres vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā, tika aizturēta. Personai tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Šī gada 18. februārī ap pulksten 21.05 Salaspilī, Miera ielā 26, notika ceļu satiksmes negadījums, proti, kādas BMW markas automašīnas vadītājs uzbrauca tobrīd pa ceļu braucošam velosipēdistam, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā mira. Pēc negadījuma izraisīšanas transportlīdzekļa vadītājs pameta notikuma vietu, nesniedzot palīdzību cietušajam un atstājot viņu bezpalīdzības stāvoklī. Taču dažas stundas pēc notikušā ceļu satiksmes negadījuma automašīnas vadītājs atgriezās notikuma vietā un ziņoja policijai par notikušo.

Transportlīdzekļa vadītājs tika aizturēts un nogādāts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Veicot ekspertīzi, noskaidrots, ka automašīnas vadītājs ceļu satiksmes negadījuma brīdī atradās 1,53 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo likumsargi sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas (par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola ietekmē, un ja tā izraisījusi cilvēka nāvi), 262.1 panta otrās daļas (par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kas izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kura rezultātā iestājusies cilvēka nāve), 141. panta otrās daļas (par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī).

Tiesa aizturētajai personai piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 5. aprīlī pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Daudznozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu