Augšdaugavas novada Laucesas pagastā aizsargdambis nostiprināts ar smilšu maisiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Anna Ruskule/TVNET

Ceturtdien Augšdaugavas novada Laucesas pagastā aizsargdambis nostiprināts ar smilšu maisiem, lai aizsargātu no applūšanas vietējo dārza māju kooperatīvu, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ceturtdienas pēcpusdienā VUGD Laucesas pagastā apsekoja applūdušās teritorijas, un nolemts sadarbībā ar novada pašvaldību un zemessargiem ar smilšu maisiem nostiprināt aizsargdambi, lai nepieļautu dārza māju applūšanu.

Glābēji darbu notikuma vietā veica sešas stundas. Jau ziņots, ka dambja nostiprināšanā vakar iesaistījās arī Zemessardzes 3.Latgales brigādes 34.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi.

Lai arī Daugavpilī ceturtdien izsludināts oranžais plūdu riska brīdinājums, VUGD pagājušā diennaktī nav nācies evakuēt iedzīvotājus otrā lielākajā Latvijas pilsētā vai citviet Latgalē un Sēlijā.

Jaunākie Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka ūdens līmeņa kāpums Daugavā Latvijas teritorijā sarucis līdz 3-8 centimetriem diennaktī, Baltkrievijā ūdens līmenis jau pazeminās. Tuvākajās dienās arī Latvijā ūdens līmenis Daugavā sāks pazemināties, palienes būs applūdušas vēl ilgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu