Latviešu valodas apmācībām trešo valstu pilsoņiem tērēs 2,2 miljonus eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi latviešu valodas kursu un sarunu valodas klubu konkursu, ar mērķi sekmēt trešo valstu pilsoņu iekļaušanos, šim nolūkam atvēlēti 2,2 miljoni eiro, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Aktivitātes mērķis ir latviešu valodas kompetences veidošana trešo valstu pilsoņiem agrīnās integrācijas posmā, uzlabojot tās lietošanu ikdienas saziņā un veicinot pilnvērtīgu līdzdalību visās sabiedrības dzīves jomās.

Atklātas projektu iesniegumu atlases konkursā atbalstāmās darbības ir licencētu, uz daudzveidīgu pieeju vērstu latviešu valodas mācību kursu īstenošana trešo valstu pilsoņiem un latviešu sarunu valodas lietošanu ikdienas un lietišķajā saziņā veicinošu pasākumu īstenošana, iesaistot trešo valstu pilsoņu grupas pārstāvjus un latviešu valodas nesējus un trešo valstu pilsoņu tuvākos radiniekus.

Atklātas atlases konkursā pieejamais finansējums viena projekta īstenošanai ir ne vairāk kā 2,2 miljoni eiro un ne mazāk kā 200 001 eiro, ko veido Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda finansējums 75% apmērā un valsts budžeta finansējums 25% apmērā.

Projekta īstenošanas periods ir no projekta līguma abpusējas parakstīšanas brīža līdz 2026.gada 31.jūlijam.

Projektu iesniegumu iesniedzēji un to sadarbības partneri var būt Latvijas tiešās vai pastarpinātās valsts pārvaldes iestādes, atvasinātas publiskas personas, citas valsts iestādes, privāto tiesību juridiskās personas vai starptautisku organizāciju pārstāvniecības Latvijā, kas darbojas kādā no nacionālās programmas otrā konkrētā mērķa "Likumīga migrācija un integrācija" intervences jomām.

Projekta iesnieguma iesniedzējs var iesniegt vienu projekta iesniegumu deleģētajā iestādē līdz 11.maijam, nosūtot KM, izmantojot oficiālo elektronisko adresi.

Paredzēts, ka 18.aprīlī plkst.10 notiks informatīvais tiešsaistes seminārs par aktivitātes īstenošanu. Seminārs notiks, izmantojot "Microsoft Teams" programmatūru. Dalībniekiem pirms semināra uz e-pastu tiks izsūtīta piekļuves informācija. Pieteikšanās dalībai seminārā ir līdz 16.aprīlim, nosūtot dalībnieka vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju uz e-pastu "PMIF@km.gov.lv" un "Liene.Upeniece@km.gov.lv".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu