Izraēla dod triecienus mērķiem Sīrijā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JALAA MAREY/AFP

Izraēlas bruņotie spēki svētdien deva triecienus mērķiem Sīrijā, atbildot uz to, ka no Sīrijas tika veikti raķešu triecieni Izraēlas okupētajām Sīrijas Golānas augstienēm.

Pēc Izraēlas bruņoto spēku sniegtās informācijas, sestdienas vakarā Golānas augstienēs nokritušas trīs no Sīrijas raidītas raķetes, bet vairākas raķetes notriekusi Izraēlas pretgaisa aizsardzība. Nav ziņu, ka šajos raķešu triecienos kāds būtu cietis.

Atbildot uz šiem raķešu triecieniem, Izraēlas bruņotie spēki, izmantojot artilēriju un aviāciju, devuši triecienus militārajiem objektiem Sīrijas teritorijā, to vidū raķešu palaišanas iekārtām, radaru sistēmām un artilērijas pozīcijām, pavēstīja Izraēlas bruņotie spēki.

Sīrijai piederošās Golānas augstienes Izraēla okupēja 1967.gadā un anektēja 1981.gadā. Vienīgā valsts, kas atzīst Golānas augsties par Izraēlas daļu, ir ASV, kas šādu lēmumu pieņēma 2019.gadā prezidenta Donalda Trampa administrācijas laikā. Pārējās pasaules valstis Golānas augstienes uzskata par Sīrijas teritoriju, ko okupējusi Izraēla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu