Aicina sievietes pieteikties vizītei Eiropas Kodolpētniecības centrā Šveicē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Riga TechGirls
Riga TechGirls Foto: Publicitātes foto

Lai veicinātu meiteņu un sieviešu aktīvāku iesaisti zinātnē, "Riga TechGirls" aicina pieteikties iespējai doties apmaksātā braucienā uz Eiropas Kodolpētniecības centru (CERN) Ženēvā, Šveicē 2023.gada jūnija beigās, pavēstīja "Riga TechGirls" pārstāvji.

Eiropas Komisijas dati rāda, ka sākumskolas vecuma meitenes un zēni izrāda interesi par zinātni vienlīdzīgi, taču pamatskolas pēdējos gados dažādu iemeslu dēļ meitenes sāk izvairīties no zinātnes, tehnoloģiju, inženierijas, matemātikas (STEM) un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) priekšmetiem. Pieejamie dati liecina, ka tikai viena no trim STEM absolventiem ir sieviete. "Girls go CERN" projekta mērķis ir iedvesmot un mudināt meitenes un jaunas sievietes izvēlēties zinātni kā savu nākotnes profesiju, kā arī popularizēt CERN Latvijā.

Projektam "Girls go CERN" aicinātas pieteikties meitenes un sievietes, sākot no 16 gadu vecuma, kuras plāno savu karjeru saistīt ar zinātni un tehnoloģijām. Vizītes laikā dalībnieces varēs iepazīties ar CERN pētījumu virzieniem un aktivitātēm un iedvesmoties no STEM nozares izcilākajiem zinātniekiem. Visus ar vizīti saistītos izdevumus segs "Riga TechGirls" organizācija.

Braucienu finansiāli atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, savukārt to organizē "Riga TechGirls" organizācija sadarbībā ar CERN Nacionālo kontaktpunktu Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu